PicMonkey Collage
Kulturni izbor · knjige

Kako se ženske spopadajo s svojim uspehom? Kako lahko združijo kariere in skrb za družino, hkrati pa ohranijo pestro tudi družbeno življenje? To so vprašanja, ki rojijo po glavi mnogim ženskam, pa tudi moškim. Pripravili smo izbor petih avtobiografij uspešnih žensk iz sveta modne industrije in filma, ki jih enostavno morate prebrati.

1. Diane von Furstenberg, The Woman I Wanted to Be

Diane von Furstenberg je živela neverjetno življenje, polno ljubezni, potovanj, mode in avantur. V tej iskreni knjigi nima zadržkov pri pripovedovanju tako o poslovnih lekcijah kot o zlomljenem srcu, niti o bitki z rakom. Zgodba o pogumu in gracioznosti.

2. Sophia Loren, Yesterday, Today, Tomorrow

Oboževana kot stilska ikona, igralka in simbol ženstvenosti, Loren v avtobiografiji razkrije svoje otroštvo, pot do uspeha, razmerje z igralcem Caryjem Grantom in celo njeno najljubšo jed.

3. Diana Vreeland, D.V.

Znana po svoji ljubezni do rdeče barve ter razigranem pristopu do mode in življenja, Diana Vreeland ne skopari s podrobnostmi iz njenega življenja – ponuja namreč prvovrsten pogled na petdeset let kariere v modni industriji.

PREBERITE ŠE: 8 knjig, ki jih moramo prebrati, preden postanejo filmi

4. Anjelica Huston, Watch Me

Nadaljevanje knjige A Story Lately Told je pogled na življenje Anjelice Huston v Hollywoodu ter njeno razmerje z Jackom Nicholsonom, njene avanture pri filmih in še bolj neverjetne življenjske zgodbe.

5. Grace Coddington, A Memoir

Ena izmed najboljših modnih stilistk, Grace Coddington, je ikona modne industrije. Opisi njenega življenja v Walesu, kariere kot model in kakšno je resnično življenje na fotografiranjih, dajejo to knjigo na “must-read” seznam.

05 Biblos: prva slovenska e-knjižnica in e-knjigarna knjiga_kuhna-1 Knjiga Odprta kuhna: originalni recepti jedi s Pogačarjevega trga PicMonkey Collagebooksmovies 8 knjig, ki jih moramo prebrati, preden postanejo filmi _544a4d04f2329 Knjižni sejem ”Frankfurt po Frankfurtu” · ·