ezgif.com-webp-to-jpg (64)
Kulturni izbor · film

Danes, na enega najstrašnejših praznikov v letu, si oglej teh 5 grozljivk. Zagotavljamo ti, da še nekaj dni ne boš zatisnil očesa.

Si že kdaj naletel na grozljivko, ki je bila tako strašna, tako grozljiva in tako napeta, da je nisi uspel pogledati do konca in da še nekaj dni nisi upal zaspati? Za praznik čarovnic smo zate pripravili 5 takšnih, ki so ljudi popolnoma vznemirile. Si jih upaš pogledati?

Zamera (The Grudge, 2004)

Film opisuje prekletstvo, ki se rodi na mestu, kjer je nekdo umrl v veliki jezi ali mukah. Tisti, ki obiščejo to nadnaravno silo bodo umrli; in prekletstvo se bo širilo od žrtve do žrtve. Ljudjem se je film preprosto zdel pač preveč grozljiv.

Silent Hill (2006)

Sharon ima nočne more o kraju Silent Hill, zato se njena mama Rose odloči, da to mestece poišče. V zapuščenem kraju, kjer so nekoč pustošili podzemni rudniški požari, pa se skriva temna sila, ki načrtuje maščevanje za krivico, storjeno v preteklosti. Ljudje, ki so gledali to grozljivko, je nikakor ne morejo pozabiti, prav tako pa so povedali, da so zadnjih 30 minut filma grozljivko raje ugasnili ali pa so imeli cel čas zaprte oči.

Človeška stonoga 2 (The Human Centipede, 2011)

Nek moški postane spolno obseden s posnetkom originalnega filma in se odloči, da bo posnemal norega znanstvenika, ki je v prvem delu filma ugrabil turiste in na njih, v upanju, da sestavi ‘človeško gosenico’, izvajal grozljive poskuse. Ljudje film opisujejo kot zelo vznemirjujoč in strašljiv, večina ga ni uspela pogledati niti pol.

Annabelle: Stvarjenje (Annabelle: Creation, 2017)

Grozljivka Annabelle: Creation je predzgodba filma Annabelle iz leta 2014, ki nas pomakne v čas, ko je bila lutka ustvarjena. Popelje nas v hišo lutkarja, ki je 20 let po tragični izgubi hčere v svoj dom z ženo sprejel nuno in skupino osirotelih deklet, ki jih kmalu začne terorizirati neizrekljivo zlobna lutka Annabelle. Ljudje so si med gledanjem filma, sploh proti koncu, pokrivali oči in poročali o nočnih morah.

Podedovano zlo (Heridarity, 2018)

Ko Ellen Graham umre, začne hčerkina družina razkrivati srhljive skrivnosti o svojem poreklu. Več kot odkrijejo, bolj se trudijo izogniti zlovešči usodi, ki so jo podedovali. Ljudje so ob tej grozljivki zapuščali dvorano, med drugim pa so tudi povedali, da ta grozljivka ni bila tako strašna po samih prizorih, kot po svoji psihološki plati.

Druge grozljivke, ki jih ljudje opisujejo kot izjemno grozljive in vznemirjujoče

Izganjalec hudiča (The Exorcist, 1973)
Izžarevanje (The Shining, 1980)
Demons (1985)
Begotten (1990)
Znamenja (Signs, 2002)
Krog (The Ring, 2002)
Jama groze 2 (The Descent Part 2, 2009)
Zakleti (Insidious, 2010)
Geraldova igra (Gerald’s Game, 2017)
Nuna (The Nun, 2018)


sorry_we_missed_you-publicity_still-h_2019_ Festival evropskega in mediteranskega filma (FEMF) 2019: najboljše evropske mojstrovine leta star_wars-_episode_ix_the_rise_of_skywalker-publicity_3-h_2019 Vse, kar moraš vedeti o zadnjem napovedniku za Vojna zvezd: Epizoda IX (Star Wars: The Rise of Skywalker, 2019) lemans66 Vse to prihaja v kino v novembru: tega nikar ne zamudi! watchman-cover Nagradna: Varuhi – nova serija na HBO GO in HBO · ·