billgatesreading_credit_thegatesnotesllc3
Kulturni izbor · knjige

Poletje je idealen čas za prebiranje knjig. Kdaj v letu pa smo več dni zapored prosti, stran od televizije in računalnika, če ne poleti? Od najvplivnejših ali najbogatejših ljudi sicer ne pričakujemo, da imajo kadarkoli v letu čas za knjige, a očitno se motimo. Vsaj za enega med njimi. Bill Gates ni znan samo kot soustanovitelj Microsofta, ampak tudi kot “knjigofil”. Vsako leto namreč z javnostjo deli seznam knjig, ki jih priporoča v branje. Vas zanima, kaj je pripravil za 2017?

Gates pravi, da je v zadnjem času prebral veliko knjig, ki govorijo o posameznikovih različnih življenjskih izkušnjah in o tem, kako nas te oblikujejo ter zaznamujejo. Dodaja, da je vsebina knjig izzvala razmišljanje o prihodnosti človeštva in poti, ki jo bomo prehodili. Ena od teh knjig je Born A Crime, avtorja Trevorja Noaha, sicer voditelja znane TV oddaje The Daily Show. Noah, sin temnopolte južnoafriške matere in belega očeta iz Švice, je odraščal v Južnoafriški republiki, ki v takratnem času nudila precej nevarno okolje za rasno mešane družine. Opisuje namreč zgodbe, ki odsevajo njegov stalen občutek nepripadnosti. Naslednja knjiga je The Heart (Maylis de Kerangal), v kateri se zgodba vrti okoli mladega moškega, ki umre v nesreči, starša pa se odločita njegovo srce podariti za presaditev. A dotaknil se vas bo predvsem lep jezik, s katerim avtorica opisuje občutke oseb, ki se, četudi za hip, pojavijo v zgodbi.

Ostale tri knjige so še Hillbilly Elegy (J. D.Vance), Homo Deus (Yuval Noah Harari) ter A Full Life (Jimmy Carter). Predvsem slednja bi utegnila biti zanimiva, saj je avtor nekdanji ameriški predsednik.

Galerija slik: 5 knjig, ki jih Bill Gates priporoča za letošnje branje

Trevor Noah, Born A CrimeOdpri galerijo
knjige 5 knjig, ki jih bomo z veseljem brali na plaži shutterstock_381968341 6 razlogov, zakaj je pred spanjem dobro brati The Pop-Up Book of Sex The Pop-up Book of Sex: žgečkljiva knjiga skokica za odrasle Knjige, s katerimi boste z lahkoto pridobili bralne navade Knjige, s katerimi boste z lahkoto pridobili bralne navade · ·