bady-qb-215032
Utrip mesta · zdravje & lepota

Ali ste že začeli izpolnjevati novoletne zaobljube? Če je odgovor ne, potem je čas, da jih začnete. Zagotovo ste si ob vstopu v leto 2018 zadali tudi cilj, da izboljšate svojo telesno pripravljenost. Poletje se bliža, zato ne smemo več oklevati.

Če boste sledili tem 5 korakom, vam zagotavljamo, da boste že do poletja izklesali svoje telo in izboljšali svoje počutje.

1. Naspite se.

Ljudje, ki trpijo za pomanjkanjem spanja, se bodo bolj verjetno znašli pod stresom. Zato je pomembno, da si ustvarimo urnik za spanje. Določiti moramo čas, ob katerem bomo legli k počitku, in čas vstajanja. Izjema niso niti vikendi.

2. Načrtujte vadbo.

Še preden pridemo v telovadnico, moramo natančno vedeti, katere vaje bomo izvajali. Svojo vadbo razdelimo na različne sklope. Za ogrevanje porabimo med 5 in 8 minut, za glavni del vadbe med 25 in 30 minut, za ohlajanje pa približno 15 minut. Pomembno je, da ves čas vzdržujemo visoko intenzivnost treninga.

3. Osredotočite se na povečanje vzdržljivosti in moči.

Sprva je dovolj, če na teden izvajamo 2 vadbi za povečanje vzdržljivosti. Še posebej učinkovit je intervalni trening. Povečanju moči namenimo en trening tedensko. Priporočamo, da uporabite uteži, ki predstavljajo med 65 in 80 odstotkov maksimalne teže, ki jo lahko dvignete. Izvedite 4 serije vaj po 5 do 8 ponovitev. Če se počutite, da ste sposobni več, lahko treningu namenite več časa.

4. Meditirajte.

Meditacijske vaje pripomorejo k napredku na treh področjih vaše koncentracije: samonadzoru, stabilnosti in učinkovitosti. Ob večji osredotočenosti na trening boste gotovo dosegli tudi boljše rezultate.

5. Jejte zdravo.

Poleg tega, da v svoje telo vnašamo zdravo hrano, je pomembno tudi, da se prehranjujemo ob približno enakih urah. Ne smemo pozabiti niti na to, da vsaj 2 uri pred spanjem ne smemo jesti. Ko boste enkrat osvojili ta ritem, ga ne boste želeli spreminjati.


12 videzov 12 seksi videzov za večerne izhode, ki so jih navdihnile tvoje najljubše zvezdnice freestocks-org-248125 10 sodobnih slabih navad, s katerimi bi morali prenehati seth-macey-420163 Koliko kardio vaj moraš narediti, če želiš resnično shujšati? brenda-godinez-373449 4 preprosti triki, zaradi katerih se boste to leto bolj zdravo prehranjevali · · · ·