5 majhnih sprememb, ki ji lahko naredite za božič in osrečite tiste, ki vas potrebujejo
V zraku · buzz buzz

Božič je sinonim za najlepše stvari, ki jih lahko bitje poseduje – družino, ljubezen, zdravje, streho nad glavo, hrano in pijačo. In v naši družbi je postalo samoumevno, da je božič povezan z blagostanjem. A če pokukamo skozi okno našega doma na ulico, ugotovimo, da je svet, ki je za nas čudovit, morda za druge popolnoma uničujoč. Naredite spremembo, ki bo osrečila tiste, ki to najbolj potrebujejo.

Svet je nepravičen, bi rekli pošteni ljudje, ki jih prizadene neenaka prezaporeditve bogastva, izkoriščanje ljudi, novodobno suženjstvo, krivične sodbe, brezdomstvo, mučenje živali – in verjetno bi do jutri lahko naštevali. In imajo čisto prav. Le tistim ljudem, ki nimajo srca, se svet krivičnosti ne gnusi. A cinična misel, ki jo v naši družbi prakticiramo na dnevni ravni, pravi, da je svet pač takšen in ne moremo narediti nič. No, to ni čisto res!

Že majhne spremembe lahko osrečijo ljudi in naredijo spremembo v njihovih življenjih. Brezdomci so lačni, žejni in na ulicah. Socialno ogrožene družine, upokojenci, invalidi, študenti obiskujejo ljudske kuhinje, ker si ne morejo privoščiti kosila. Živali so na ulicah in iščejo pomoč.

Verjetno ste se ob teh primerih spomnili, da obstaja veliko preprostih načinov, kako spremeniti svet, v katerem živimo!

Pomoč v ljudskih kuhinjah

December je čas dopustov, nekdo pa tudi mora delati. Če veste, da je v vaši bližini ljudska kuhinja, ki je v prazničnem času odprta, lahko zaposlenim pomagate pri pripravi hrane ali pri postrežbi.Če organizacija sprejema hrano, jo lahko naredite tudi doma in prinesete v kuhinjo.

Preživite čas s starejšimi.

Verjetno se vsi zavedamo situacije, v kateri so se znašli upokojenci. Veliko si jih ne more privoščiti kosila ali plačati položnic, velikokrat so tudi osamljeni. Naj bo zaradi vas njihov letošnji božič boljši!

Če imate babico ali dedka, ga/jo povabite na kosilo ali sprehod, odpravite se z njim/-o na dogodek ali k zdravniku, redno ga/jo pokličite, odpravite se v špežo namesto njih.

Pomoč v zavetiščih

Veliko živali bo tudi letos preživelo na mrazu. Tistim živalim, ki so jih uspeli najti dobri ljudje in pripeljati v zavetišče, pa bi kakšna odeja prišla še kako prav. In seveda hrana ali igrača. Pozanimajte se, kaj potrebuje določeno zavetišče.

Pomoč v centrih za brezdomce

Brezdomstvo je v naši družbi zelo stigmatiziran pojav. Brezdomci so v naših očeh vandali, ki ne želijo delati, premalokrat pa se vprašamo, zakaj je določena oseba pristala na takšnem položaju. Rešite se vseh stereotipov, ki so vam v glavi, in pomagajte tistim, ki vašo pomoč v teh mrzlih dneh še bolj potrebujejo. V Sloveniji je veliko centrov, ki jih lahko kontaktirate in vprašate, kako jim lahko pomagate.

Dobrodelni prispevki

Če poznate osebo, ki je v slabem finančnem stanju in ne more preživeti, ji lahko pomagate na različne načine. Odnesite ji oblačila, ki jih ne potrebujete. Kupite higienske pripomočke in hrano. Če ste finančno preskrbljeni, lahko donirate tudi nekaj denarja.

Lust vs. Love: takšna je razlika med ljubeznijo in poželenjem Lust vs. Love: takšna je razlika med ljubeznijo in poželenjem Denar jih ni spremenil: slavni zvezdniki, ki živijo zelo, zelo skromno življenje Denar jih ni spremenil: zvezdniki, ki živijo zelo, zelo skromno življenje Ko te oče osramoti pred svetom tako, da poustvari tvoje selfije. Ko te oče osramoti pred svetom tako, da poustvari tvoje selfije Znanost je dokazala: pari, ki se ga skupaj napijejo, ostanejo skupaj Znanost je dokazala: pari, ki se ga skupaj napijejo, ostanejo skupaj · · · · ·