shutterstock_597490313
V zraku · odnosi

Zakaj bi iskali tolažbo v drugih ljudeh?

Razhodi so, ne glede na to, kdo je »kriv«, za osebo boleči. Marsikdo skriva občutke globoko v sebi in si jih želi prikriti s tem, da skače iz razmerja v razmerje. Ob tem ne najde miru, ampak si le polni ego. Želi prizadeti druge, kakor je nekdo njega. Zaveda se, da to ni rešitev. V sebi postaja vedno bolj razdvojen in poln vprašanj.

Vprašajte se, kako se v resnici počutite. Zakaj bi prizadeli druge, da bi napolnili sebe? Vse to lahko naredite sami v sebi. Vse je v vas, vse, kar potrebujete, da zacelite svojo bolečino.

Predstavljamo vam pet načinov, kako lahko prebolite nekoga, ne da bi ob tem prizadeli druge.

Živite s svojo bolečino

Naučite se živeti s svojo bolečino. Zakaj bi kdorkoli želel to? Zato, ker je to edini način, da prebolite. Pustite stvari za seboj; najboljša rešitev je, da greste sami skozi vse občutke v sebi, da spoznate svoje občutke, da jih izpustite iz sebe. Vse je v vas. Ne potrebujete zunanje pomoči, torej odložite alkohol, izbrišite aplikacije za zmenke, ne iščite nečesa v drugih, česar še niste našli v sebi. Le uživajte v vožnji s samim seboj.

Bodo občutki, ko boste samo jokali, se smejali, ne boste hoteli vstati iz postelje, v vseh okoli sebe boste videli le slabo. Navdušeni boste nad prihodnostjo, da boste komaj lovili korak s seboj. Pripravite se na občutke, ki jih še nikoli niste občutili. Je morda kje in kdaj boljši čas, da si živ, da živiš, da občutiš, česar še nikoli nisi? Ni! Zdaj je!

Spoznajte se

Že v otroštvu so vam govorili, kaj morate narediti, naredi to, to lahko, tega ne smeš. V vsej zmedi se marsikdo počuti izgubljen. Kje začeti? Najprej je treba utišati zvok, glasove, občutke v vas. Obstaja razlog, zakaj vam ni všeč služba. Zakaj se razmerja ne izidejo ali ljudje niso to, kar pričakujete, da so. Zakaj ste potrti in razočarani.
Vprašajte se, si želite biti takšni, kakršni ste zdaj? Je to res vaš najboljši jaz? Pojdite za tistim, zaradi česar vaše srce hitreje bije, za tistim, ki pripravi vašo dušo, da se smeje in pleše. Bodite pogumni!

Bodite prijazni do sebe

Uživajte v majhnih stvareh. Opazujte let metulja. Naj se veter igra z vami. Bodite z ljudmi, ki vas spoštujejo. Potopite se v sončne žarke. Pojdite hitro v posteljo in zgodaj vstanite. Igrajte se s kužkom. Preberite knjigo. Objemite najbližje.

In ko bo kdaj pa kdaj prišel čas, ko boste ležali v solzah, ni nič narobe. Ste samo živo, občutljivo bitje, in edini način, da zrastete, je, da si dovolite: da se sesujete, da padete in spet vstanete. Vse je samo del prebolevanja in pridobivanja novih izkušenj, zaradi katerih boste močnejši.

Spremenite svoje vzorce

Ali se vam vedno mudi? Se žrtvujete za druge? Ali zavračate svojo intuicijo? Ali ignorirate druge, namesto da bi skupaj z njimi rešili problem? Ali se zaprete vase? Napadate z besedami? Ste nepotrpežljivi? Zmorete prepoznati vaše vzorce in se zavestno odločiti, da jih boste spremenili?
Potrebnega bo veliko potrpljenja in dela, da vam bo uspelo. Večkrat se boste vrnili k starim navadam, ampak ko jih boste prepoznali, sprejeli in jih spremenili, bo to vaša velika zmaga.

Bodite hvaležni

Bodite hvaležni za vsako osebo, ki vam je kdaj prekrižala pot. Edini razlog, da ste tukaj takšni, kakršni ste, je zaradi njih. Vsa bolečina, solze, jeza so iz vas ustvarili osebo, kakršna ste ta trenutek. Bodite hvaležni, ne glede na to, kakšne spomine so vam pustili.

Nikoli ne pozabite: vsaka oseba je vredna iskrene ljubezni in ni vaš “robček”, ki ga odvržete, ko je odslužil namenu (vašemu egu). Predelajte bolečino sami s seboj in bodite nekomu “robček”, ki ga nikoli ne bosta odvrgla, iz njega bosta oprala le nesmiselne prepire in ga “umazala” s solzami sreče.


samantha-gades-xB_2jdGbSF0-unsplash To VSI delamo narobe: 5 najpogostejših napak, ki jih naredimo, ko začenjamo novo razmerje man-under-the-bridge-2221879 10 znakov resnično močnega moškega: prava moč je čustvena moč! oana-craciun-SjiHCnREKhM-unsplash2 To so prvi znaki, da si našel pravo ljubezen: po razočaranjih te čaka čudovita romanca! sule-makaroglu-eGgqR7E8bys-unsplash 20 stvari, ki jih močna ženska želi, da jih veš! · · ·