Zobje
Utrip mesta · zdravje & lepota

Si želite zdravih in belih zob brez agresivnih belil in dragih postopkov za beljenje zob? Ker je bleščeč nasmeh pomemben pri prvem vtisu, hkrati pa vpliva na našo samozavest, je ključnega pomena, da skrbimo za čim bolj bele zobe, ki z leti na žalost izgubljajo svojo belino. Tukaj je 5 načinov, kako do bolj belih zob brez agresivnih sestavin …

Preverite 5 načinov, kako do bolj belih zob brez agresivnih gelov, ustnih vodic in beljenja zob pri zobozdravniku.

1. Žvrkljajte olje

Žvrkljanje olja je odličen način naravnega beljenja zob. Preden si zjutraj umijete zobe, vsaj 20 minut žvrkljajte eno veliko žlico kokosovega olja. To bo pripomoglo k boljši ustni higieni, boljšemu počutju (gre za obliko detoksifikacije telesa) in bolj belim zobem.

2. Pijte po slamici

Če radi pijete kavo, čaje in vino, jih pijte po slamici, saj tako pijača ne bo obarvala sprednje strani vaših zob.

3. Spirajte si zobe

Če ste v restavraciji in s seboj nimate primernih pripomočkov, si po jedi (zobe še posebej rad obarva kari) in pitju (najnevarnejši so kava, čaj in rdeče vino) sperite zobe z mlačno vodo, doma pa si zobe oščetkajte s soljo ali sodo bikarbono, da zagotovo preprečite obarvanost svojih zob.

PREBERITE ŠE: 6 odličnih nasvetov za nego proti staranju

4. Jejte sadje

Jagode, limonin sok ter pomarančni in bananini olupki so čudoviti naravni belilci zob. Iz jagod in limoninega soka lahko naredite pasto, ki jo namažete na zobe, bananini in pomarančni olupki pa so primerni za drgnjenje zob. Kljub temu s pitjem sokov citrusov ne pretiravajte, saj lahko njihov pH poškoduje zobno sklenino.

5. Naredite zobno pasto iz sode bikarbone

Naredite si zobno pasto iz sode bikarbone in z njo vsaj enkrat tedensko pobelite svoje zobe. V tri žličke sode bikarbone zamešajte tri žličke kokosovega olja, 20 kapljic mentolovega olja, 2 žlički glicerina in ščepec ali dva stevije. Zmešajte in shranite v posodici.

Moški parfumi Najboljši moški parfumi za jesen in zimo 2015 Proti staranju 6 odličnih nasvetov za nego proti staranju Ženski parfumi Najboljši ženski parfumi za jesen in zimo 2015 Stres Stres – 10 načinov, kako premagati stres ·