5 načinov, kako se naše telo odzove na razhod
V zraku · odnosi

Razhodi so težki zaradi mnogih različnih razlogov. Občutki niso prijetni in marsikdaj nas preganjajo dvomi in prave nočne more. Vse to pa se zelo pozna tudi na telesni ravni. Stres ob prekinitvi zveze se močno pozna na našem fizičnem počutju. Spoznajte 5 načinov, kako se naše telo odzove na razhod.

Zagotovo se vam je že zgodilo, da se bili razočarani in ste se odločili za razhod s svojim partnerjem. Poglejmo 5 tipičnih načinov, kako se odzove naše telo.

Težave s spanjem

Razhod nam lahko povzroča povečanje anksioznosti ter težave s spanjem. Ti problemi se pojavijo predvsem pri osebah, ki so tudi sicer bolj živčne, ter pri tistih, ki so veliko vlagali v svojo zvezo. Težave s spanjem se kažejo v pretiranem spanju, nespečnosti ali pa povečanem številu nočnih mor.

Bolečina v prsih

Po razhodu mnogo ljudi izkusi fizično bolečino v prsih, iz česar izhaja tudi rek, da nas “boli srce”. In na svetu za to ni drugega zdravila kot obilica časa in potrpljenja.

Težave s kožo

Težave s kožo se pojavijo zaradi dveh razlogov. Oseba po razhodu za nekaj časa po navadi (ne nujno) manj časa posveča osebni higieni, poleg tega pa hormoni stresa negativno vplivajo na stanje kože. Večinoma se to pozna v povečanju aken in drugih nepravilnosti.

Bolečine v mišicah

Stres lahko povzroči, da se mišice na določenem delu skrčijo, kar povzroči bolečino v različnih delih telesa. Temu se lahko izognete z obilo športa, ki bo blagodejno vplival tudi na vaše psihično počutje.

PREBERITE ŠE: Pred in po otroku: kako so se spremenili ljudje, ki so postali starši 

Izguba ali povečanje apetita

Vsi razhodi so drugačni ter vsak posameznik se nanje različno odzove. Vsak pa zagotovo vsebuje neprijetno merico stresa. Stres nekaterim povzroči izgubo, nekaterim pa povečanje apetita. Po razhodu se tako postava posameznika po navadi spremeni – nekateri shujšajo, drugi pa se zredijo.


Teh 7+ skrivnosti o tem, kako moški gleda na razmerje, večini žensk ni znana. Teh 7+ skrivnosti o tem, kako moški gleda na razmerje, večini žensk ni znanih shutterstock_341389619 4 znaki, da si v strupenem razmerju in ga moraš takoj končati thrte Absurdna razlika, ki se zgodi, ko fotografijo na Instagramu objavi punca ali fant giphy (3) Ljubezenski citati, zaradi katerih boste znova ocenili svoj odnos s partnerjem ·