shutterstock_379851964
V zraku · odnosi · V zraku · tehnologija

Včasih se nam zdi igranje igric popolnoma benigno preživljanje prostega časa – in v mnogih primerih je to res. Videoigrice nimajo zgolj slabega vpliva, temveč lahko z marsičim tudi koristijo. Vendar pa lahko imajo, tako kot vsaka stvar v življenju, v primeru pretiravanja zelo slab vpliv – tako na nas kot na naš odnos. V spodnjem članku vam predstavljamo 5 načinov, kako se soočiti s partnerjem, ki je odvisen od videoigric.

Odvisnost od videoigric je resen problem, ki pogosto potrebuje psihološko obravnavo. Vendar je pogosto težko določiti, kje je meja med zabavo in odvisnostjo. Če se vam zdi, da vaš partner prepogosto čepi za računalnikom, lahko poskusite pomagati s katerim izmed 5 načinov, kako se soočiti s partnerjem, ki je odvisen od videoigric.

Ugotovi razlog, ki poganja pretirano igranje videoigric.

Večina ljudi igra videoigrice zaradi treh razlogov: (1) da pobegnejo svojim težavam, (2) ker se preko videoigric povežejo s številnimi ljudmi in (3) ker jih žene potreba po doseganju novih ravni igric. Če ugotoviš, kaj je razlog za tem, da tvoj partner igra preveč videoigric, mu boš lažje v pomoč.

Razumi ga/jo, da je igranje igric tudi hobi.

Že stari Grki so močno prisegali na zdravo in srečno življenje v obliki srednje mere – nobene stvari ne smemo imeti (oziroma početi) preveč ali premalo. Tudi igranje videoigric je lahko zgolj hobi – dokler seveda ne prestopi določene mere.

Za konfrontacijo izberi primeren čas.

Začeti pogovor ravno sredi tega, ko tvoj partner igra videoigrice je seveda zelo mikavno. Vendar pa imaš takrat manjše možnosti za uspeh. Skrbno izberi čas za konfrontacijo, najboljše da enkrat, ko bosta oba mirna in imela dovolj časa, da se temu pogovoru zares posvetita.

Predlagaj kompromis.

Spomni se na drugo točko – včasih je igranje videoigric lahko tudi zgolj hobij. Zato ne zahtevaj od svojega partnerja, da se jim čisto odpove. Če je njegovo stanje tako hudo, da bi bilo to potrebno, je bolje, da najde strokovno pomoč. Poskusita najti kompromis, da igranje igric omeji na določeno število ur na teden in na čas, ko to ne moti vajinega življenja.

Predlagaj mu, da poišče pomoč.

Odvisnost od videoigric je resen problem, ki potrebuje strokovno pomoč. Ameriška zveza psihologov je postavila 9 kriterijev, ki nakazujejo na odvisnost od igranja videoigric. Preberete si jih lahko na tej povezavi.

Ste zaljubljeni ali ljubite? Razlika je ogromna! Ste zaljubljeni ali ljubite? Razlika je resnično ogromna! Kako prvič oditi na dopust s partnerjem, ne da bi se pred odhodom 100-krat sprla Kako prvič oditi na dopust s partnerjem, ne da bi se pred odhodom 100-krat sprla 16Gorl_MW2NPwR-gI4_Bfcw Spoštuj se: nikoli ne smeš dovoliti, da ti drugi to počnejo! Ko te bivši pogreša: 3 njegova dejanja, ki ti to tudi potrdijo Ko te bivši pogreša: 3 njegova dejanja, ki ti to tudi potrdijo · ·