5 načinov, kako ženski orgazem pozitivno vpliva na vajin odnos
V zraku · odnosi

Nekateri pozitivni učinki ženskega vrhunca so zelo očitni – pomagal naj bi pri sprostitvi, ženski užitek pa povečuje tudi užitek njenega partnerja. Nekatere raziskave so pokazale, da ima vrhunec svojo funkcijo tudi pri zanositvi.

Vrhunec ženski pomaga oceniti kakovost partnerjevih genov.

Kako pogosto heteroseksualne ženske doživijo vrhunec s svojimi partnerji, je povezano s tem, kako ‘kakovosten’ je njihov partner. Ženske, ki imajo več vrhuncev, poročajo o tem, da je njihov partner bolj simetričen in fizično privlačen, kar se povezuje z genetsko kakovostjo.

Vrhunec pomaga ženski oceniti kompatibilnost svojega in partnerjevega imunskega sistema.

Raziskave so pokazale tudi, da ženske, ki spijo s partnerji, s katerimi imajo različne imunske gene, kar povečuje verjetnost, da bodo imeli njuni otroci boljši imunski sistem, doživljajo več vrhuncev.

Ženske doživljajo več vrhuncev s partnerji, ki imajo po njihovem mnenju boljšo osebnost.

Ženski je v postelji pomembna tudi osebnost njihovega spolnega partnerja. Ženske, ki so svoje partnerje ocenile kot bolj kreativne in samozavestne, so poročale o bolj pogostih vrhuncih.

Vrhunec je pomemben za ohranjanje vezi.

Oksitocin je nevrotransmiter, ki nam daje občutek ljubezni, varnosti in zaljubljenosti. Med vrhuncih se njegov nivo v organizmu poviša tako pri ženskah kot pri moških. Oksitocin lahko pomaga pri ohranjanju zvestobe v monogamnih odnosih.

Afterglow

Ženske imajo po vrhuncu t.i. afterglow. Gre za podaljšan občutek zadovoljstva in sreče, ki pozitivno vpliva na posameznikovo počutje in dinamiko odnosa.

Stopnja vaše inteligentnosti je lahko razlog, zakaj ne najdete ljubezni. Stopnja vaše inteligentnosti je lahko razlog, zakaj ne najdete ljubezni shutterstock_544753483 Preverjene taktike: to naredi, če moški, ki ti je všeč, ne dojema tvojih namigov Kaj pravi tvoje astrološko znamenje o tem, kakšna si na zmenkih? Kaj pravi tvoje astrološko znamenje o tem, kakšna si na zmenkih? priscilla-du-preez-234148-unsplash 4 subtilni znaki, da si želi partner s teboj otroke in je čas, da se o tem pogovorita · · · · ·