5 načinov, kako ženski orgazem pozitivno vpliva na romantični odnos
V zraku · odnosi

Nekateri pozitivni učinki ženskega orgazma so zelo očitni – orgazmi ženski pomagajo pri sprostitvi, ženski užitek pa povečuje tudi užitek njenega partnerja. Nekatere raziskave so pokazale, da ima orgazem svojo funkcijo pri zanositvi. Spodaj vam predstavljamo dodatnih 5 načinov, kako ženski orgazem pozitivno vpliva na romantični donos.

To je 5 načinov, kako ženski orgazem pozitivno vpliva na romantični odnos.

Orgazem ženski pomaga oceniti kakovost partnerjevih genov.

Kako pogosto heteroseksualne ženske doživijo orgazem s svojimi partnerji, je povezano s tem, kako ‘kakovosten’ je njihov partner. Ženske, ki imajo več orgazmov, poročajo o tem, da je njihov partner bolj simetričen in fizično privlačen, kar se povezuje z genetsko kakovostjo.

Orgazem pomaga ženski oceniti kompatibilnost svojega in partnerjevega imunskega sistema.

Raziskave so pokazale tudi, da ženske, ki spijo s partnerji, s katerimi imajo različne imunske gene, kar povečuje verjetnost, da bodo imeli njuni otroci boljši imunski sistem, doživljajo več orgazmov.

Ženske doživljajo več orgazmov s partnerji, ki imajo po njihovem mnenju boljšo osebnost.

Ženski je v postelji pomembna tudi osebnost njihovega spolnega partnerja. Ženske, ki so svoje partnerje ocenile kot bolj kreativne in samozavestne, so poročale o bolj pogostih orgazmih.

PREBERITE ŠE: 15 nenavadnih dejstev, o človeškem telesu, ki jim težko verjamemo

Orgazem je pomemben za ohranjanje vezi.

Oksitocin je nevrotransmiter, ki nam daje občutek ljubezni, varnosti in zaljubljenosti. Med orgazmom se njegov nivo v organizmu poviša tako pri ženskah kot pri moških. Oksitocin lahko pomaga pri ohranjanju zvestobe v monogamnih odnosih.

Afterglow

Ženske imajo po orgazmu tako imenovan afterglow. Gre za podaljšan občutek zadovoljstva in sreče, ki pozitivno vpliva na posameznikovo počutje in dinamiko odnosa.

Stopnja vaše inteligentnosti je lahko razlog, zakaj ne najdete ljubezni. Stopnja vaše inteligentnosti je lahko razlog, zakaj ne najdete ljubezni tim-stief-108306-unsplash Če tvoja simpatija ne razume namigov, poskusi s temi petimi preverjenimi taktikami Kaj pravi tvoje astrološko znamenje o tem, kakšna si na zmenkih? Kaj pravi tvoje astrološko znamenje o tem, kakšna si na zmenkih? priscilla-du-preez-234148-unsplash 4 subtilni znaki, da si želi partner s teboj otroke in je čas, da se o tem pogovorita · · · · ·