shutterstock_639667525
V zraku · tehnologija

Račun za mobilni telefon je lahko zelo visok strošek v gospodinjstvu. Lahko se vam zgodi, da je enak vzdrževanju avtomobila ali ogrevanju doma. Zato racionalno spremljanje porabe nikakor ne bo odveč.

Pametni telefoni so postali del nas. Hkrati nas povezujejo s celim svetom in hranijo naše najpomembnejše dokumente. Seveda pa obstajajo možnosti, kako tega “ljubljenčka” držati na vajetih, da ostaja stroškovno učinkovit. Ponujamo vam 5 načinov, ki se jih je vredno držati:

1. Izberite pravi paket

Če se odločate za nov paket, poskrbite, da boste plačali samo storitve, ki jih potrebujete. Neomejeno pošiljanje sporočil, klicev in podatkov je zelo lepo, vendar lahko telefon uporabljate manj, kot si mislite. Preučite povprečno porabo v zadnjih nekaj mesecih, da ugotovite, ali je skladna s ponudbo, ki jo plačujete. Če je tako, lahko prihranite nekaj denarja, tako da preklopite na manjši paket.

Pri Telekomu Slovenije trenutno ponujajo Paket za mlade z izjemno ugodno mesečno naročnino. Če k njim pripeljete novega uporabnika in izberete paket Neodvisni B, si oba za eno leto zagotovita znižano mesečno naročnino – brez vezave že za 8,99 evra na mesec. In to kar eno leto!

2. Preudarna odločitev za nakup novega telefona

Večina mobilnih operaterjev vam ob sklenitvi naročniškega razmerja ponujajo ugodne cene novih telefonov. Vsakdo si seveda želi novejši in boljši telefon. Vendar vseeno dobro premislite, ali vaš trenutni telefon še dobro deluje in ali z njim lahko nemoteno opravljate vse, kar želite. Če je odgovor DA, ga še nekaj časa obdržite in počakajte na naslednjo priložnost ter tako poskrbite, da se vaš mesečni račun ne bo povišal. Če pa ste prepričani, da je nakup novega telefona neizogibna reč, svetujemo, da pri izbranem operaterju dobro preverite, kakšne akcijske ponudbe ima na voljo.

Telekom Slovenije vam na primer ob izbiri Paketa za mlade, ki ga pod posebnimi pogoji dobite že za 8,99 evra, ugodno ponuja pametna telefona Samsung Galaxy A5 ali Huawei Honor 9, poleg katerih dobite še praktično darilo.

3. Izberite pakete za povezane telefonske številke

Preverite, ali vaš operater ponuja pakete, ki zagotavljajo prihranke za dodatne telefonske številke. S tem si boste zmanjšali povprečen strošek na posameznika, saj si boste mesečni strošek razdelili s prijateljem ali družinskim članom, ki mu zaupate.

Trenutno najbolj aktualen paket, ki vas bo povezal s prijateljem, je zagotovo Paket za mlade pri Telekomu Slovenije, kjer lahko mesečno naročnino dobite že za 8,99 evra. Ugodno ceno mesečne naročnine pa s tem zagotovite še svojemu prijatelju ali družinskemu članu, ki ga pripeljete kot novega uporabnika k Telekomu Slovenije in ki hkrati izpolnjuje pogoje za nakup paketa za mlade.

4. Ne prekoračite omejitve podatkov

Pazite pri prenosu podatkov, da jih ne prekoračite. Mobilni operaterji pogosto zaračunavajo visoke zneske, če presežete omejitev vaših podatkov. Če se vam to redno dogaja, je čas, da razmislite o novem paketu, ki vam bo omogočal večji prenos podatkov. S tem boste varni pred morebitnim nepričakovanim višjim računom.

Svetujemo, da preverite trenutno ponudbo Paketa za mlade Neodvisni B pri Telekomu Slovenije, ki omogoča že 20 GB prenosa podatkov, ki jih lahko porabite doma ali v EU. Z grobo oceno to pomeni, da lahko vsaj 12 ur gledate YouTube videe v HD-formatu. In kar je pri tem najbolje je to, da se vam po porabljeni količini 20 GB prenosa podatkov le-ta ustavi in tako nima nobenih dodatnih, predvsem pa nepričakovanih stroškov.

5. Zmanjšajte porabo podatkov

Porabo podatkov se naučite pametno uporabljati. Poleg paketa z več prenosa podatkov razmislite o zmanjšanju porabe podatkov tudi tako, da uporabite varno Wi-Fi omrežje, kadarkoli je na voljo. V tujini, kjer lahko nastanejo dodatni stroški, smotrno uporabljajte prenos podatkov in kolikor se le da uporabljajte preverjene Wi-Fi točke, ki zagotavljajo varen prenos podatkov. Če pa ste med tistimi, ki se sami težko kontrolirajo pri porabi podatkov, predlagamo, da pri svojem operaterju preverite možnosti za dodatni zakup prenosa podatkov tako v tujini kot tudi v Sloveniji.


1000-500-citymagazine-cover Darila 2017: darila za ljubitelje tehnologije in tehnoloških igračk cover-games TOP 5 videoiger novembra 2017 NewYorkCity Kako bodo Dubaj, Moskva in New York videti leta 2050? Tesla PowerBank – najlepši prenosni polnilnik za vaš telefon Tesla PowerBank: najlepši prenosni polnilnik za vaš telefon · · ·