5 nepričakovanih osebnostnih lastnosti, ki jih nihče ne mara
V zraku · buzz buzz

Vsake oči imajo svojega malarja. To velja tako na področju romantičnih odnosov, kot tudi na področju bežnih poznanstev in prijateljstva. Nekateri ljudje nam dišijo, drugi pa pač ne. Seveda pa se te preference spreminjajo od človeka do človeka. Neka oseba lahko na nas takoj naredi zelo dober vtis, našemu prijatelju pa se zdi zoprna. Čeprav je težko s prstom pokazati, katere so tiste lastnosti, ki so generalno, vedno in med vsemi nepriljubljene, pa za nekatere lastnosti vemo, da znajo iti naši okolici na živce.

To je 5 osebnostnih lastnosti, ki jih nihče ne mara.

Pretirana uslužnost

Prijaznost, altruistično vedenje in pripravljenost priskočiti na pomoč drugim so lastnosti, ki so v vsakem kontekstu dragocene. Pretirana uslužnost pa velikokrat zamaskira druge motive kot zgolj željo po pomoči – takrat se drugi velikokrat sprašujejo, kaj je skrita agenda, ki jo bomo nekoč zahtevali v zameno za pomoč. 

Hvaljenje

Hvaljenje s tem, koga poznamo in s katerimi pomembnimi osebami se družimo, ima zelo negativni učinek na naše odnose z drugimi. Vsi se radi tu in tam pohvalimo in to je človeško, pretiravanje pa sogovorcu da občutek, da ni pomemben za nič drugega, kot da nas posluša. 

Nepismenost

Nepismenost nikakor ne govori nič inherentno slabega o človeku, a zna iti določenim ljudem precej na živce.

Zavračanje komplimentov

Ljudje, ki se samokritizirajo ves čas, so lahko za okolico naporni. Takrat morajo drugi namreč skrbeti, da se ti ljudje dobro počutijo in jih zasipavajo s komplimenti, ki pa redko padejo na plodna tla. 

Neprestano objavljanje na družbenih omrežjih

Družbene interakcije so se prestavile tudi na splet – kot vsi dobro vemo, nam lahko gre na živce tudi obnašanje ljudi na družbenih omrežij. Eden takšnih primerov je pretiravanje z objavami. 


J. K. Rowling odkriva, kaj je ključ do uspeha J. K. Rowling odkriva, kaj je ključ do uspeha 10 skrivnostnih krajev, ki jih nikoli ne bi smeli odkriti. 10 skrivnostnih krajev, ki jih nikoli ne bi smeli odkriti shutterstock_1007234428 Tega nikar ne imejte v denarnici, saj prinaša revščino shutterstock_347398841 10 skritih dejstev o hotelih, ki jih ne veste, a bi morali ·