coco-chanel_biggalleryimage
Utrip mesta · moda

Coco Chanel je modni svet obrnila na glavo in ustvarila najbolj priljubljen parfum vseh časov. Tukaj je 5 presenetljivih dejstev o francoski modni oblikovalki, ki jih gotovo niste vedeli.

Modna oblikovalka in poslovna ženska Coco Chanel se je rodila kot Gabrielle Bonheur Chanel. Svojo kariero je začela kot pevka, njena najbolj znana pesem  je bila Qui qu’a vu Coco, zaradi česar se je je hitro prijel vzdevek Coco. In to ime ji je sledilo skozi celotno kariero modnega oblikovanja.
Čeprav večina ljudi pozna osnovne informacije o Coco Chanel in njeni poti do slave, obstaja kar nekaj zanimivih dejstev, ki so manj znana. Njeno ime je še vedno simbol za visoko modo, njen parfum je še vedno eden najbolj priljubljenih parfumov, čeprav je od njegovega nastanka minilo že skoraj 100 let.

5 zanimivih dejstev o Coco Chanel

1. Coco Chanel se lahko zahvalimo za priljubljenost porjavelega tena kože. Po potovanju v Cannes se je v Pariz vrnila s čudovitim rjavim tenom. Zaradi njene priljubljenosti so jo ženske želele posnemati in biti kot ona in tako se je začelo manično sončenje v ParizuTo je bilo zelo nenavadno, saj se je do takrat bela koža smatrala za najlepšo.

2. Eno bolj zanimivih dejstev o Coco Chanel je gotovo to, da je svoj parfum No.5 pršila povsod po hiši. Coco je namreč uživala v finih stvareh in želela je, da je obdana z eleganco. In ne samo to. Prav tako si je želela, da jo nekaj vedno znova spominja na njeno trdo delo.

3. Ta podatek o Coco Chanel je znan le redkim, a njena modna kariera se je začela z izdelovanjem klobukov. Začela je tako, da je delala klobuke za prijatelje, njen posel pa je hitro vzcvetel in kmalu je svojim klobukom začela dodajati tudi oblačila. To ne bi bilo mogoče brez podpore njenega partnerja Arthurja Boya Capela, ki ji je pomagal odpreti prvi butik s klobuki.

4. Coco Chanel je tudi ‘mama’ večne “male črne obleke”. Lansirala jo je leta 1926. In ko so drugi dizajnerji vsako leto spreminjali svoje kolekcije, je Coco Chanel iz leta v leto na modno pisto zaradi njene neverjetne priljubljenosti poslala “malo črno obleko” z minimalnimi spremembami.

5. Parfum Chanel No. 5 je dodala številko 5, ker je bila to njena srečna številka. In ne samo, da ga je tako poimenovala, ampak ga je celo lansirala na peti dan v petem mesecu leta 1922 (5. 5. 1922). Ko je oblikovala stekleničko za parfum, ki bo nosil njeno ime, ni želela ekstravagantne stekleničke, ki so bile takrat priljubljene. Želela je, da se ljudje osredotočijo na sam parfum in vonj, in ne na videz steklenice. In očitno je bilo vredno, saj je Chanel No. 5 do danes ena najbolj priljubljenih dišav.


stilski moski cevlji 5 parov čevljev, ki jih mora imeti vsak moški s stilom Te odštekane asimetrične kavbojke so nov denim trend. Te odštekane asimetrične kavbojke so nov denim trend torbica FABRIKK VELA: šik torbica iz plute, ki se v notranjosti sveti Najboljše spodnje perilo glede na vaš tip postave Kakšno spodnje perilo je najbolj primerno za tvojo postavo? · ·