4613889440
Utrip mesta · kulinarika

Poletje prihaja in z njo tudi tista prava vročina, ko si želimo zapustiti mestni kaos in oditi na morje ter imeti ob sebi kak liter osvežilnega napitka, ki bi nas vsaj malce ohladil. Zato so sedaj še posebej dobrodošli kakšni osvežilni smoothiji, si jih lahko sami pripravimo in jih odnesemo kar s seboj v službo ali po opravkih.

Smoothiji so polni antioksidantov, vitaminov in drugih hranilnih snovi, zato so idealni že za zajtrk. Odlični so tudi, ko so še mrzli, saj tako lahko pomagajo ohranjati hidracijo telesa. Za enostavno pripravo najboljših poletnih smoothijev potrebujemo le pet sestavin.

Banana

Z banano lahko kombiniramo praktično vse, sadje, zelenjavo ali jogurt, napitek bo vedno odličen. Poleg tega so banane vir kalija, ki naše telo dela močno in zdravo.

Kokosova voda

Kokosovo vodo lahko uporabimo namesto jogurta, mleka ali ledu. Pomagala nam bo smoothie nekoliko zredčiti, da bo napitek lažji, a kljub temu zelo okusen. Kokosova voda vsebuje tudi elektrolite, ki so kot nalašč za hidracijo telesa v vročih dneh.

Jagode

V poletnem času imamo na voljo veliko vrst jagod oz. jagodičevja kot so naprimer jagode, borovnice, robidnice in maline. Vsebujejo številne vitamine, ki jih naše telo potrebuje vsak dan. Poleg tega pa vsebujejo tudi antioksidante. Po našem okusu lahko izberemo vrsto jagodičevja, ki jo želimo v našem napitku in ker so že same zelo sladke, napitka ne rabimo dodatno sladkati.

Avokado

To superživilo vsebuje zdrave maščobe, vlaknine in kalij. Enkratno je, če ga primešamo k različnemu sadju, kjer bo poleg svojega edinstvenega okusa, napitku dodal tudi nekoliko kremasto teksturo.

Sveža zelišča

Na voljo imamo veliko zelišč, ki jih lahko gojimo kar na svojem vrtu. V naš smoothie lahko dodamo limonino travo, baziliko, sivko ali koriander, ki bodo napitku dodala dodaten okus. Tudi zelišča so bogat vir antioksidantov.

cover-bubble-tea Kaj je Bubble Tea? Kuharska akademija / 22. april URTIP: Kuharska akademija – CITY CHEF – Tartufova pravljica s šparglji cover-kuharska-akademija Prijavi se: Kuharska akademija – CITY CHEF – Morske skrivnosti Poletna vinska razvajanja v Ljubljani. Ljubljanska vinska pot 2015 za poletna vinska razvajanja ·