joshua-rawson-harris-654811-unsplash
V zraku · buzz buzz

V želji, da bi bili vsem všeč in v skladu z družbenimi pričakovanji, se pogosto zgodi, da v času najstništva veliko časa namenjamo napačnim ljudem ali stvarem, napačno se odločamo in skrbimo bolj za druge kot zase. Zdaj je čas, da začneš prvič razmišljati tudi o sebi in se postaviš na prvo mesto.

Mladost s seboj nosi številne iracionalne odločitve, ki so plod naše želje, da se z vsemi ujamemo in vsem ustrežemo. Pogosto se zgodi, da celo opustimo svoje strasti, da bi pomagali tistim, ki imajo kakšno težave. A  nikoli ni prepozno, da se začnete zavedati sebe in postavite sebe na prvo mesto, saj boste le tako živeli srečno življenje.

Pomembno je, da se osredotočite nase – če vam to še ni uspelo, poskusite to storiti prvič v teh petih situacijah.

Ko se počutiš zmedeno

V 20. letih se boste verjetno počutili zmedeno, saj verjetno ne boste prepričani, kaj želite početi v življenju, dvomili boste v svoje sanje, prvič pa se boste srečali z življenjem odrasle osebe, ki mora sprejeti pomembne odločitve. Vsi bodo imeli svoja mnenja in poskušali svetovati, kaj je najbolje za vas, vendar morate ustvariti svojo srečo in najti svojo pot, po kateri boste potovali sami. Zanesite se na svoje prijatelje in družino, ne pa ljudi, ki želijo živeti vaše življenje.

Ko se zaljubiš

Ko se zaljubite, ne smete pozabi nase, saj včasih zlahka izgubimo del svojega sveta zaradi druge osebe. Vsak trenutek preživite z ljubljeno osebo, vendar se morate zavedati, da odločitve še zmeraj morate sprejemati vi in se ob tem osredotočiti nase. Če se osredotočite nase, bo vaša ljubezenska zgodba slajša, saj boste rastli kot oseba, medtem ko rasteta skupaj. Naj vas vaš pomemben drugi navdihuje, izzove in podpira.

Ko ugotoviš, kaj je tvoja strast

Ko ugotovite, kaj je vaša strast, morate postaviti sebe na prvo mesto. Na tem planetu ste našli svoj namen, a to ne sme popolnoma prevzeti vašega življenja. Nepotrebna drama in stres je nekaj, na kar se ne smete osredotočati, temveč se osredotočite na tisto, kar vas naredi srečne.

Ko imaš toksične prijatelje

Prijateljstva, ki niso prijateljstva, niso nič novega v teh letih. Pogosto se zgodi, da ugotovite, da ste ‘sami’ v svojem življenju, kar je ključnega pomena, ker je pomembno, da se zavedate, da ste dovolj močni in samozadostni. Prijateljstva ali odnosi, ki vam naredijo več škode kot dobrega, vas zgolj bremenijo, zato je čas, da razmislite o tem, kaj bi bilo bolje za vas na dolgi rok, in to spremenite v dejanja. Čustev ni tako preprosto izključiti, a ugotoviti morate, da je to zdravo za vas.

Ko moraš upočasniti svoje življenje

Včasih se preprosto morate ustaviti. Vedno ste nekako ujeti v vseh načrtih za prihodnost, nenehno se potegujete za priložnosti in poskušate biti vsem na voljo hkrati. A to zna biti izčrpavajoče. Dejstvo je, da preveč hitite v življenju, in edini način za upočasnitev je, da se osredotočite nase in si vzamete ‘pavzo’.

nikola-tesla-3026247_1920 Bizarne spalne navade slavnih ljudi, ki so pustili pečat v naši družbi Kakšna ‘prijateljica’ na Instagramu si glede na tvoje astrološko znamenje? Kakšna ‘prijateljica’ na Instagramu si glede na tvoje astrološko znamenje? seth-doyle-76523-unsplash 4 navade, ki ti bodo po mnenju strokovnjakov pomagale živeti dolgo in srečno Imejte ravno držo, stojte pa na prstih. 8 trikov, kako pozirati v kopalkah, da bodo vaše fotografije videti kot pri zvezdnicah · · · ·