Girl on the bridge with symbolic padlocks
V zraku · buzz buzz

Poletje je čas dopustov in velikokrat se zgodi, da v mestu ostanemo sami, medtem ko naši prijatelji veselo namakajo noge v slani vodi ali pa se hladijo na gorskem zraku. A to nikakor ne pomeni, da nam mora biti dolgčas. Mesto Ljubljana ponuja kar nekaj poletnih radosti, ki jih lahko okusimo tako v družbi kot tudi sami. Kaj torej početi v Ljubljani, ko so vsi na dopustu?

1. Ohladimo se lahko na novem kopališču Kolezija ali pa na katerem od drugih ljubljanskih kopališč.

Kopališče Kolezija je zgrajeno na mestu nekdanjega kopališča. Gradnja prenovljenega kopališča se je pričela v letu 2014 in zaključila julija leta 2015. Objekt je zasnovan v enem nivoju in zajema pritličje ter eno kletno etažo. Kompleks zunanjih bazenov vključuje olimpijski in otroški bazen, čofotalnik, masažni bazen in ob-bazensko ploščad z lesenimi ležalnimi tribunami. Na voljo so tudi športno-rekreacijske površine z mizami za namizni tenis, košarkarskim igriščem ter igriščem za odbojko na mivki. Kopališče je brez arhitektonskih ovir, s čimer so izvajalci omogočili večjo dostopnost za gibalno ovirane in dosegli čudovit videz kopališča, ki je kot nalašč za sproščujoč oddih v urbani džungli.
www.sport-ljubljana.si/kopalisce-kolezija

2. Odločimo se lahko za sladoledni maraton – obisk “super kul” sladoledarnic v Ljubljani.

aROMA, gelato experience – Vrhunski butik z vrhunsko italijansko ponudbo, ki se je v maju odprl na Čopovi v Ljubljani, bo zadovoljil še tako zahtevne brbončice vseh ljubiteljev pravega italijanskega “gelata”, odlične kave ter vrhunskih sladic. Njihovi domači sladoledi so 100% naravni, brez dodatnih aditivov in skoraj vsi so brez glutena, svojo kremoznost pa dosežejo s patentirano tehnologijo. Sadni sladoledi so tako narejeni iz svežega sezonskega sadja in na vodni bazi, tako da so primerni tudi za vegane.
Več o sladoledarnici aRoma, gelato experience: aROMA, gelato experience – sladoled – nekaj zares kvalitetnega, nekaj zares italijanskega

Grefino – “Včasih se mi zdi, da gre vse fino.” To je slogan sladolednega bara Grefino, ki ga najdemo pri veleblagovnici NAMA. Ekipa želi obiskovalcem zraven odličnih okusov sladoledov, posipov in prelivov, ponuditi še navdušenje ob polnjenju kornetov in skodelic za sladoled. Posladkamo se lahko še s slaščicam ter dobro kavo.
Več o sladoledarnici Grefino: Grefino – urbani sladoledni bar v Ljubljani

VIGÒ ICE CREAM – V sladoledarni v centru Ljubljane nam ponujajo pravi italijanski gelato, ki ga njihovi mojstri pripravljajo vsak dan pred našimi očmi po dolgoletni italijanski metodi. Sladoledno ponudbo bogati italijanska kava, izbor slovenskih in tujih vin ter vsak dan sveže pripravljeni sendviči po italijanskih receptih.
Več o sladoledarnici VIGÒ ICE CREAM: Sladoledarna VIGÒ ICE CREAM v Ljubljani

Fetiche Patisserie – V poletnih mesecih v slaščičarni Fetiche Patisserie nujdijo pestro izbiro sladoledov, ki jih po lastnih recepturah pripravljajo samo iz naravnih sestavin. Pravi specialiteti sta sladoled z okusom 80% čokolade, saj je narejen iz francoske čokolade Valrhona in ne vsebuje kakava ter sladoled z okusom prave tahitijske vanilije. Seveda ne smemo pozabiti na črni sezam, gorgonzolo z orehi in zeleni čaj.
Fetiche Patisserie
Cankarjevo nabrežje 25, Ljubljana
www.fetichepatisserie.com / E-pošta: romeo.plus@siol.net / Telefon: 040 700 370

Kavarna Cacao – Za izdelavo sladoledov, pa tudi sladic in drugih artiklov, uporabljajo le najboljše sestavine z najboljšim poreklom, kot so npr.: visokokakovostno slovensko melko in Smetana, pistacija in mandelni iz Sicilije, ročno prebrani lešniki iz Piemonta… Kar nastane iz vsega naštetega je umetnost v sladoledarstvu.
Kavarna Cacao Ljubljana
Petkovškovo nabrežje 3, Ljubljana
www.cacao.si / E-pošta: info@cacao.si / Telefon: 01 430 17 71

Fresh Point – Če bi namesto sladoleda (ali pa le za nekoliko variacije) raje pokusili zamrznjen grški jogurt, je Fresh Point pravi naslov za nas. “Take away” trgovinica Fresh Point ponuja kremast in okusen zmrznjen grški jogurt in obilico dodatkov, s katerimi si ga po želji popestrimo kar sami.
Več o trgovinici Fresh Point: Fresh Point – zmrznjen grški jogurt sedaj tudi v centru Ljubljane

3. Čas je za zabavo in ples … na Špici!

Špica Caffe je sodobna kavarna na Gruberjevem nabrežju v Ljubljani z bogato paleto ponudbe. Da pa ne bo samo mesto kramljanja in pasivnega uživanja, so se potrudili, da bo tudi mesto, kjer bo potekala kulinarična šola, pa koktejlsko in vinsko obarvani večeri, manjkalo pa ne bo niti glasbe in plesa. Petkovi večeri so tako rezervirani za ples in glasbo, medtem ko so številni popoldnevi literarno, večeri pa gledališko obarvani.
Več o Špica Caffe: Špica Caffe na prenovljenem Gruberjevem nabrežju je špica!

PREBERITE ŠE: Srednjeveška kovnica: v Ljubljani zopet odmevajo udarci preše za kovanje kovancev

4. Za en dan se pretvarjajmo, da smo turisti v Ljubljani in izkusimo tista najbolj “klišejska” potepanja, ki jih pravi turisti pridom opravijo.

Kdaj smo se nazadnje sprehodili na Ljubljanski grad? Ali pa se nanj peljali z vzpenjačo? Smo se že sploh kdaj po Ljubljanici popeljali z ladjico ali pa s Prešernovega trga občudovali balkon muze naše največjega pesnika? Smo opazili lepoto in barvitost fasad po Ljubljani? “Kafetkali” na najvišji stavbi v centru Ljubljane in pri tem občudovali razgled? Če odgovora na ta vprašanja nimamo, potem je skrajni čas, da bolje spoznamo našo Ljubljano. Za konec tega “turističnega” dne pa si lahko privoščimo še piknik v parku Tivoli ter na zelenicah in v senčki dreves zaključimo ogled mesta.

5. Razvajajmo se s kosilom ali večerjo na kateri od prelepih romantičnih teras v Ljubljani.

Poletje največkrat postreže z lepimi sončnimi dnevi (in na žalost tudi s kakšnim deževnim tednom) in ravno to je razlog, zakaj se nikakor ne smemo držati znotraj naših bivališč. Za piko na i se lahko odpravimo v kakšno lepo restavracijo s teraso, kjer bomo lahko samo še bolj poglobljeno doživeli prednosti lepega vremena. Tudi večeri so topli in prijetni in primerni za naše najbolj “seksi” toalete. Privoščimo si kdaj pa kdaj kakšno odlično kosilo ali večerjo – samo enkrat se živi.
Več o ljubljanskih terasah in dvoriščih za poletno kosilo (ali večerjo): Najlepše ljubljanske terase in dvorišča za poletno kosilo

PicMonkey Collage #ThePowerOfMakeUp: nova viralna kampanja, ki slavi moč ličil Najboljši viralci v letu 2015 do zdaj. To so najbolj viralni & zabavni oglasi v letu 2015 Muzej znanosti v Londonu ponuja oglede s kolesi. Muzej znanosti v Londonu si lahko avgusta ogledate kar s kolesom Vrečka iz kraft papirja PaperJohn PaperJohn – zelena alternativa plastičnimi nakupovalnim vrečkam, ki se nosi kot nahrbtnik