giphy (41)
V zraku · buzz buzz

Iskalnik Google je postal skoraj nepogrešljiv del našega življenja. Z njim iščemo in najdemo skoraj vse, kar nas zanima. Ampak ali je res primeren za čisto vse? Tukaj je 5 stvari, ki jih ne bi smeli guglati.

5 stvari, ki jih nikoli ne bi smeli guglati:

1. Google ni naš zdravnik.

Ne poskušajte si sami postaviti diagnoze. Prav tako tega ne počnite za prijatelje ali družinske člane. Obstaja namreč dober razlog, zakaj ljudje več let študirajo medicino. Pogosto se namreč dogaja, da si ljudje postavimo napačno diagnozo, ki pa ima lahko neprijetne posledice.

2. Google ni svetovalec za naše tegobe.

Kakršno vprašanje bomo postavili, takšen odgovor bomo dobili. To pomeni, da Googla nima smisla spraševati, kako dolg je povprečni penis in podobno.

3. Google je špicelj.

Naša zgodovina brskanja mu je vedno na voljo, tudi če smo v načinu brez beleženja zgodovine. Če torej iščete nekaj, kar bi znalo biti nevarno, vas bo Google najverjetneje prijavil.

4. Google je arhiv odvratnih fotografij.

Google je poln odvratnih fotografij, ob katerih vam bo pošteno slabo. Zato pazite, kaj iščete.

5. Google je arhiv vaših javnih podatkov.

Če boste poguglali svoje ime ali elektronski naslov, se vam bodo prikazala vsa mesta, kjer ste javno omenjeni in morda vas čaka kakšno neprijetno presenečenje. Od Googla sicer lahko zahtevate, da vas ‘pozabi’, a prav gotovo se bo prej ali slej našla kakšna stran, kjer boste dali svoj elektronski naslov. Pa čeprav v načinu brez beleženja zgodovine.


Halloween kostumi za romantične pare Najboljši kostumi za Halloween za romantične pare Monoobrv Skrajno nenavadne stvari, ki ponekod veljajo za privlačne in-real-life-hed-2017 Kako bi bilo spletno nadlegovanje videti v resničnem življenju? shutterstock_282080363 13. oktober: danes je dan brez modrca ·