jared-rice-408402-unsplash
V zraku · buzz buzz

Dvignite roko, če hranite zobno ščetko poleg umivalnika. Verjetno to vsi delamo, a izpostavilo se je, da toplota in vlažnost v kopalnici povzročata nastanek bakterij. Nenavadno se sliši, a tudi teh petih stvari ni pametno shranjevati v kopalnici.

Teh pet stvari naj ne bi shranjevali v kopalnici zaradi različnih razlogov:

Zdravila

Kot verjetno veste, se zdravila shranjujejo v hladnih prostorih. Različna temperatura in vlaga, ki nastane zaradi prhanja, vplivata na vsebino zdravil, in sicer naj bi bila zaradi teh sprememb zdravila manj učinkovita ali naj bi jim celo hitreje potekel rok. Bolje je držati zdravila na hladnem in suhem mestu, kot je nočna omarica.

Ličila

Nekako se zdi normalno, da se ličila shranjujejo v kopalnici. A toplota in vlaga lahko razgradita tudi ličila, kar vpliva na rok trajanja vaše kozmetike. Denimo čopiči za ličenje so glavno zbirališče bakterij in plesni. Da bi to preprečili, jih redno perite v topli vodi in hranite v spalnici.

Parfum

Že prvič ko uporabite parfum, ta začne postopoma oksidirati. Izpostavljenost toploti in vlažnosti pa pospeši proces oksidacije in se vonj parfuma pokvari hitreje.

Lak za nohte

Ste že odprli lak za nohte, da bi ugotovili, ali se je že strdil? Če ga hranite v kopalnici, je za to lahko kriva para. Toplota lahko spremeni tudi barvo odtenka, zato shranjujte svoje lake v hladilniku.

Sončna krema

Shranjevanje sončnih krem v kopalnici lahko vpliva na učinkovitost te – toplota in para povzročita ločitev formule ali celo nastanek plesni, zato jo odstranite iz kopalnice.

d462061836a4220547d14ae1957b4c50_original Napihljivi flamingo je preteklost, blazina v obliki krste je hit tega poletja Zakaj vedno naslonite glavo na desno, ko se poljubljate? Zakaj vedno nagnete glavo na desno, ko se poljubljate? 1957: Javni supermarketi so predstavili svojo ponudbo dnevno svežega mleka, ki ga razvaža naokoli prodajalka v avtomobilu. 10 nenavadnih vintage fotografij, ki prikazujejo, kakšne so bile trgovine nekoč christopher-campbell-197901-unsplash 15 nenavadnih dejstev o človeškem telesu, ki jim težko verjamemo · · · · · ·