shutterstock_498338959
V zraku · odnosi

Čeprav je tvoj partner najpomembnejša oseba v tvojem življenju, moraš najprej ljubiti sebe. Le tako boš lahko iskreno ljubila tudi njega. In če ti to uspe, boš tudi vedela, kje postaviti mejo in ti bo jasno, česa NE SMEŠ narediti le zaradi njega!

Vsi si zaslužimo biti srečni! Zakaj bi torej počeli stvari, ki nas navdajajo z nezadovoljstvom in smo zaradi njih nesrečni? Seveda je vsako razmerje stvar kompromisov in vedno moramo biti pripravljene na to, da nas bo partner opozoril na stvar ali dve, ki so naša (slaba) razvada, a dokler nas sprejemajo takšne, kot smo, se nam ni treba bati.  Seveda to velja tudi obratno: tudi moški se ne smejo spreminjati le zaradi partnerke in početi stvari le, ker njen niso všeč in zanjo niso dovolj dobri!

In česa le zaradi partnerja in njegovih muh nikoli ne bi smeli narediti?

Zaradi moškega nikoli ne smeš …

… opustiti svojih ciljev in sanj!

Tvoji cilji in sanje so pomemben del tvoje osebnosti, saj te to vodi, motivira in veseli. Če tvoj partner neposredno (ali posredno) nakaže, da je čas za uresničitev tvojih sanj že davno minil in da je skrajni čas, da se spustiš na realna tla, dobro razmisli, ali si želiš biti z nekom, ki ne verjame vate.

… početi stvari, ki se ne skladajo s tvojim mišljenjem!

Nikoli ne dovoli, da te nekdo zasmehuje zaradi tvojih prepričanj – ne glede na vse si zaslužiš spoštovanje, pa tudi, če je razlika med tvojim in partnerjevim razmišljanjem očitna. Te razlike so sestavni del vsakdanjega življenja para in na to težavo ne boš naletela, če boš v razmerju z moškim, ki spoštuje tvoje misli.

… spremeniti videza, če si sama tega ne želiš!

On ima raje rjavolaske, zato razmišljaš, da bi se pobarvala. Rekel ti je, da imaš preveč kilogramov, zato boš zdaj shujšala. Vse to so ljubezenski ‘prekrški’, ki jih ne smeš prenašati – vsaka sprememba, ki jo narediš pri videzu, mora biti tvoja osebna želja, ne želja osebe, ki misli, da zanjo nisi dovolj dobra takšna, kot si.

… znižati standardov!

Veš, kaj želiš in kaj potrebuješ, in tega se drži. Ne ostani v razmerju, ki te ne zadovolji. Ne bodi zadovoljna z moškim, ki zate ni dovolj dober.

… ignorirati prijateljev!

Ne bodi ena tistih žensk, ki na zahtevo moškega popolnoma pozabi na svoje prijatelje – ne zanemarjaj svoje družbe in najdi čas, da se z njimi družiš. Ta družba je bila namreč del tvojega življenja pred tvojim partnerjem.

Da pa bi lahko lažje opredelila, ali je razmerje vzajemno srečno, lahko rešita ta test zdrave ljubezni. Pripravil ga je dr. Gary Lewandowski, ki je ugotovil, da je pomemben del ljubezni tudi občutek, da z njim rastemo. Verjame, da se pri zaljubljenosti tako dobro počutimo zato, ker gre za zelo hitro “širjenje” jaza – počutimo se kot nova oseba. Prepričani smo, da lahko naredimo karkoli in da je svet lep! Ta kviz pa ne bo pokazal le tega, kako močno smo zaljubljeni, ampak tudi ali so naši odnosi dobri – ali gre za zdravo ljubezen, romanco?


jeryd-gillum-tYi9ZQVuIr4-unsplash 10+ znakov ženske govorice telesa s katero boš zagotovo vedel, da si ji všeč cover-love 7+ preprostih psiholoških trikov zaradi katerih se “nekdo” zaljubi vate shutterstock_752958277 Enostavna zlata pravila, ki si jih v razmerju postavijo močni pari candice-picard-vLENm-coX5Y-unsplash To je vse, kar potrebuješ: 30 globokih vprašanj, ki jih zastavi ženski, ki ti je všeč