32418016_641989359470069_1876171719257882624_o
Utrip mesta · moda

V treh dneh Mercedes-Benz Fashion Week Ljubljana se je na modni brvi skozi 330 različnih izhodov predstavilo več kot 20 tujih in domačih oblikovalcev. Mednarodni teden mode je skupaj obiskalo prek tri tisoč obiskovalcev, poleg kolekcij in modnih oblikovalcev pa ga je zaznamovalo tudi pestro spremljevalno dogajanje. In tukaj je 5 trenutkov na MBFWLJ 2018, ki smo si jih najbolj zapomnili.

Kaj nam je s tedna mode MBFWLJ 2018 najbolj ostalo v spominu?

Mladi talenti pod drobnogledom modne biblije Vogue

Mednarodni teden mode je zaznamoval tudi obisk predstavnikov italijanske revije Vogue. Še posebej so bili pozorni na mlade oblikovalce, enemu izmed njih pa bodo omogočili, da se predstavi na platformi Vogue Talents, ki po vsem svetu išče talentirane oblikovalce in jim pomaga pri preboju na tuje trge.

Ananasovo usnje in pletenine iz recikliranih plastenk pri znamki Matea Benedetti

Matea Benedetti je na Mercedes-Benz Fashion Week Ljubljana predstavila dve kolekciji, jesen/zima in pomlad/poletje. Obe je posvetila koralnim grebenom, ki jim do leta 2050 grozi izumrtje, in v skladu z načeli svoje etično-luksuzne blagovne znamke pri ustvarjanju uporabila zgolj biorazgradljive in reciklirane materiale. Njen modni šov je bila poslastica za oči in ušesa.

Galaksija dvojca Draž

Velika mojstra pletenin sta s skrbno načrtovano modno predstavo in predstavitvijo nove kolekcije vzela sapo tudi tistim, ki še vedno niso verjeli, da so pletenine primerne za vsako priložnost. Silhuete oblačil njune nove kolekcije sledijo vzorcem, ki jih ponujajo spleteni planeti in ostajajo hkrati udobne kot trenerka in elegantne kot večerna obleka.

25 let ustvarjanja za Cliché

Jelena Pirkmajer je po predstavitvi svoje nove kolekcije prejela posebno priznanje in zahvalo za svoje 25-letno modno ustvarjanje, ki sta ji ga izročila programski direktor MBFWLJ Sašo Radovič in Metka Kejžar, direktorica marketinga in odnosov z javnostmi v podjetju Autocommerce, d. o. o.

V koreografijo na modni pisti vključeni tudi avtomobili

V prvem aktu so se po modni pisti v družbi modelov zapeljali tudi predstavniki nove generacije razreda A. V skrbno načrtovani koreografiji se je poleg oblačil tako premierno predstavil tudi novi razred A.

Adidas SolarBOOST SolarBOOST je Adidasov novi tekaški adut Virgil Abloh x Nike Air Jordan 1 Najdražje superge 2018 Off-White x Converse Chuck Taylor All Star Off-White x Converse Chuck Taylor All Star: ‘converske’ v novi preobleki Sandali Eclipse Sandali Eclipse: postanite zvezda na plaži! · · · · ·