three-billboards-outside-ebbing-missouri
Kulturni izbor · film

Minuli konec tedna se je zaključil 74. beneški festival, kjer so bili na ogled nekateri filmski vrhunci letošnjega leta. Tisti najboljši filmi se poznejših mesecih nato podajo na pot svetovnih kinematografov in nič drugače ne bo niti letos. Zato si velja pogledati, kateri filmi so bili najbolje sprejeti, in se jih zato tudi toliko bolj veselimo.

5 vrhuncev beneškega filmskega festivala, ki jih komaj čakamo:

Oblika vode (The Shape of Water, 2017)

Zmagovalni film priznanega mehiškega režiserja Guillerma Del Tora, ki je dosedaj postregel s filmi Favnov labirint (El laberinto del fauno, 2006) in Ognjeni obroč (Pacific Rim, 2013), spremlja osamljeno Eliso, ki dela v skrivnem laboratoriju, kjer odkrije skrivnostno bitje.

Krčenje (Downsizing, 2017)

Satira z Mattom Damonom v glavni vlogi pripoveduje zgodbo povprečnega ameriškega para, ki se odloči za pomanjšanje, najnovejšo tehnologijo, ki ljudi pomanjša z namenom, da reši problem Zemljine prenaseljenosti.

Trije panoji v Ebbingu, Missouri (Three Billboards Outside Ebbing, Missouri, 2017)

Črna komedija irskega režiserja Martina McDonagha, ki je v preteklosti že postregel z odličnimi filmi, kot sta Morilca na kolektivca (In Bruges, 2008) in Sedem psihopatov (Seven Psychopaths). Tokrat je postregel z zgodbo matere, ki s pomočjo oglasnih panojev izzove lokalne oblasti, ki so zatajile pri umoru njene hčerke.

Mati! (Mother!, 2017)

Eden od najbolj kontroverznih filmov letošnjega leta spremlja zakonca (Jennifer Lawrence in Javier Bardem), ki živita idilično življenje, vse dokler se v njunem domu ne začnejo pojavljati popolni tujci.

Foxtrot (2017)

Izraelski film, sicer dobitnik srebrnega leva (druga najpomembnejša nagrada), opisuje zgodbo družine, ki se mora spopasti z dejstvom, da se je nekaj hudega pripetilo na sinovi vojaški misiji.


downsizing-movie-four Filmski napovednik: Krčenje (2017) image-w1280 8 neobičajnih filmov za deževne dni FSF_Tsr1Sheet_RGB_0830_1 Fifty Shades Freed (2018): poroka, medeni tedni in ugrabitev c9430381b91bc4350653aafe4911784339d7bfab 7 odličnih filmov o nogometu · ·