Chanel
Utrip mesta · moda · ženska moda

Tega, da je Chanel ena izmed najbolj prepoznavnih in univerzalno priljubljenih modnih hiš na svetu, nam ni treba posebej poudarjati. Kljub popularnosti in mogočnosti pa v zvezi z legendarno modno znamko obstaja kar nekaj zanimivosti, za katere najbrž še niste slišali. Tukaj je 5 zanimivih dejstev o Chanelu, ki jih še niste vedeli …

Čeprav veste, da je Coco Chanel izumila ženski kostim in malo črno oblekico ter dodobra prevetrila modno področje, kar se tiče ženske garderobe, obstajajo tudi druga zanimiva dejstva o modni hiši Chanel. Tukaj je 5 zanimivih dejstev o Chanelu, ki jih še niste vedeli …

PREBERITE ŠE: Liebeskind Berlin / Ljubljana / Kaj je razlog, da kar naenkrat vse slovenske ženske želijo novo torbico

1. Chanel No. 5 je najbolje prodajan parfum vseh časov

Potem ko je je leta 1921 prišel na tržišče, je parfum Chanel No. 5 postal ena izmed nabolj ikoničnih in prepoznavnih dišav vseh časov. Je prvi parfum, katerega video oglas je bil predvajan med Super Bowlom, nesmrtnost pa mu je podaril tudi umetnik Andy Warhol, ki je ikonično stekleničko vključil v svoje delo. Po raziskavah iz leta 2014 je Chanel No. 5 najbolje prodajan parfum vseh časov.

2. Chanel je prva modna znamka, ki je imela čakalno listo za lak za nohte

Leta 1994 je v zaodrju Chanelove modne revije na pariškem tednu mode završalo, saj manekenke niso imele nalakiranih nohtov. Glavna umetnica ličenja je situacijo rešila s črnim flumastrom, s katerim je na hitro pobarvala njihove gole nohte, pri Chanelu pa so zanimiv videz izkoristili in nekaj tednov zatem na trg poslali nov lak za nohte. Črn lak za nohte Rouge Noir je v trenutku postal prodajna uspešnica, zanj pa je bila pri Chanelu odprta tudi čakalna vrsta.

3. Chanelovi dvobarvni čevlji na videz pomanjšajo nogo

Chanelovi dvobarvni salonarji, ki dandanes predstavljajo enega izmed brezčasnih modnih kosov, ki ga ima v omari vsaka fashionista, so bili oblikovani z namenom, da bi na videz podaljšali nogo in zožali stopalo. Ikonično čevlji so nastali leta 1957, ko se je Coco Chanel povezala s čevljarjem Monsieur Massarojem.

4. Chanelova torbica 2.55 je poimenovana po datumu svoje prve izdaje

Najbolj priljubljena Chanelova torbica 2.55 je poimenovana po mesecu in letu svojega nastanka oziroma prvega prihoda na prodajne police – februar 1995.

5. Najbolj priljubljena Chanelova torbica je z vsakim letom dražja

2.55 Flap Bag ni samo ena izmed najbolj prepoznavnih in unikatnih torbic na svetu, ampak je tudi ena izmed najdražjih. Ne samo to – ikonična torbica je z vsakim letom dražja zato predstavlja tudi eno izmed najboljših modnih naložb.

Chanel pomlad-poletje 2016 Potujmo v slogu – Chanelovi modni dodatki pomlad/poletje 2016 Skrajni čas je že, da obrišete prah z usnjene jakne. Jesenski modni namig: kako usnjeno jakno nosijo zvezdnice in kako bi jo morala tudi ti Nova kolekcija modnih slovenskih torb Viva’s Project Viva’s Leather Goods: nova kolekcija modnih slovenskih torbic Poročna obleka skozi čas Preveri, kako se je poročna obleka spreminjala v zadnjih 100 letih ·