shutterstock_670788661
Utrip mesta · moda · ženska moda

Če ste že vstopili v četrto desetletje, preverite, katerih 5 modnih nasvetov za ženske nad 40. letom bi morali upoštevati, če želite mladosten videz.

Bodimo iskreni, težko je slediti načelu “oblači se primerno svojim letom”, saj čisto vsaka ženska tu in tam poseže po kakšnem modnem kosu ali kombinaciji, ki ji ne pristaja in ni ravno primerna njenim letom. S tem seveda ni nič narobe, a bilo bi dobro, da se ženske naučijo, zakaj njihova leta nekatera oblačila toplo pozdravljajo, druga pa ne. Obstajajo namreč oblačila, ki so fontana mladosti, in sicer trenčkot, bela svilena bluza, “moški” suknjič, črna obleka …

Tukaj je 5 zlatih modnih nasvetov za ženske nad 40. letom.

Izogibajte se golem vratu.

V-izrez je bil videti dobro v vaših 20., toda zdaj ste starejše in modrejše, zato razumete, da se boste morali posloviti od oblačil, ki izpostavljajo vaša prsa – to področje telesa je izpostavljeno gubanju in je prvi pokazatelj dejanskih let.

Namesto prsi izpostavite ključnico in ramo, ki se najpočasneje stara, torej izberite oblačilo, ki poudari ramena in preusmeri pozornost z vratu. Varno je tudi, da oblečete puli, ki je videti modno in zakrije vse morebitne nepravilnosti.

Če se nikakor ne morete posloviti od oblačil z V-izrezom, vam potem predlagamo, da poskusite s plastenjem oblačil, in sicer pod kos z V-izrezom oblečete drug kos, ki zakrije prsa, ali pa se odločite, da modno kombinacijo popestrite s šalom.

Izberite rokave srednje dolžine.

Najboljši način, da ugotovite, da je oblačila s kratkimi rokavi “prepovedano” nositi je ta, da preverite svojo kožno gubo – če je koža preveč povešena, je priporočljivo, da nosite oblačila z rokavi srednje dolžine.

Vedno glejte, da imajo zgornji kosi oblačil nekoliko daljše rokave, da zakrijete morebitne gube in povešeno kožo. Če so rokavi dolgi, pa jih navijte in okrasite z broško, da stojijo na mestu. Tako niste popolnoma zaprti, pokažete lepši del rok in ste videti elegantno.

Izogibajte se barvnim hlačam.

Res je, da lahko barve poživijo celoten stajling, vendar bodite pozorne pri izbiri hlač v barvah, saj vam lahko ta po nepotrebnem optično dodajo kilograme. Na cedilu vas ne bo pustil temnejši model hlač, ki vas med drugim naredijo vizualno vitkejše. V njih boste videti mladostno, vendar zrelo in jih boste lahko kombinirali z različnimi kosi oblačil.

Pisani vzorci so preteklost.

View this post on Instagram

In London In ⭐️Burberry⭐️

A post shared by Julia Roberts (@juliaroberts) on

Če imate rade pisane vzorce, to seveda ne pomeni, da se jim boste popolnoma odpovedale, vendar razmislite o tem, da bi v svoj slog vpeljale nevtralne barve. Barve, kot so bež, rjava, temno modra, črna, siva boste lahko kombinirale na več načinov in boste v njih videti elegantno.

Investirajte v dodatke.

Razmislite tudi o tem, da bi popestrile svoj modni slog s kakšnim preprostejšim elegantnim kosom nakita. Zdaj, ko ste zrele ženske, si privoščite kakovostno torbico, ki jo boste nosile večno. In ponovno ponavljamo, izberite nevtralne barve, da bi se izognili kičastemu videzu.

DRUGI MODNI NASVETI ZA ŽENSKE NAD 40. LETOM STAROSTI

  • Osredotočite se na kritične dele svojega telesa in skladno tem najdite kose oblačil, ki jih bodo zakrili.
  • Ne obremenjujte se s trendi, saj je pomembno, da najdete kose, s katerimi boste razvili svoj oseben slog.
  • Tudi naši lasje postajajo z leti vse krhkejši, zato je pomembno, da najdete ustreznega frizerja, ki bo ustvaril pričesko, s katero boste videti mlajše.
zenske frizure ki pomladijo Ženske frizure: pričeske, ki te bodo pomladile Kendall+Kylie Exclusive Handbag Collection FS2019_Kampagnenmotiv Ekskluzivna kolekcija Kendall + Kylie zdaj tudi v Deichmannu zenske kopalke 2019 Ženske kopalke 2019: 7 top trendov za ženske kopalke Najboljši ženski dežni plašči 2019: od klasike do futurizma Najboljši ženski dežni plašči 2019: od klasike do futurizma ·