55-letni slavik je najbolj moden brezdomec v ukrajini - homeless-slavik-street-fashion-photography-yurko-dyachyshyn-3
Utrip mesta · moda

Ljudje vse večkrat dokazujejo, da za moden izgled ni potrebno potrošiti celotnega premoženja. Slavik, 55-letni Ukrajinec je namreč najbolj moden brezdomec daleč naokoli, njegov osebni stil pa prekaša tudi marsikatero “modno” ikono.

Čeprav se dnevno sooča s težkim življenjem ulice, 55-letni Ukrajinec iz Lviva ni izgubil smisla za kombiniranje oblačil. V mestu pravzaprav slovi kot prava modna ikona, po tem ko ga je za serijo 100 fotografij poimenovanih “Slavik`s Fashion” posnel fotograf  Yurko Dyachyshyn.

Slavik ni običajen brezdomec, ne bomo go ulovili oboroženega s številnimi vrečkami in prav tako nikoli ne nosi istih oblačil, kar je za brezdomca pravzaprav zelo nenavadno. Vsakodnevno spreminja svoj videz, ne le z izborom zanimivih oblačil, temveč tudi s svojo pričesko in brado. Dyachyshyn je vseh 100 fotografij posnel v razmaku dveh let, med katerim sta se občasno srečevala s Slavikom in na koncu tudi postala prava prijatelja. Modni brezdomec mu je med drugim zaupal, da je najbolj pomembno zdravje, ter da nihče ne posega v človekov notranji mir. Tega gotovo ohranja tudi preko svojega osebnega stila.

Odpri galerijo
PicMonkey Collageam Nick Waplington / Alexander McQueen: Working Process – razstava intimnih fotografij modnega genija pri delu Jennie Runk 10 najboljših “plus-size” modelov PicMonkey Collagemodrc Evolucija Victoria’s Secret Fantasy Bra – najbolj razkošen modrc skozi leta fastcompany 10 najbolj dobičkonosnih modnih znamk leta 2014 · ·