7f72dca1bda6c824e5888c57b6a5ed49
Utrip mesta · moda · ženska moda

V starih časih so Evropejke omedlevale zaradi pretesnih korzetov, Japonke pa so komaj hodile zaradi povezanih stopal. A če smo mislili, da so modni trendi, ki za zdravje niso najbolj priporočljivi, stvar davne preteklosti, smo se močno motili. Ženske še dandanes žrtvujejo svoje zdravje za to, da bi bile čim bolj privlačne in v koraku z modnimi trendi. Če nam je vsaj malo mar za naše zdravje, se hitro znebimo osmih ‘nezdravih’ modnih kosov v nadaljevanju …

Oprijeta krila

Pretirano oprijeta krila z visokimi pasovi in trendovske “bodycon” obleke pritiskajo na živce in povzročajo neprijetne bolečine v hrbtu.

Težki uhani

Če jih nosimo prepogosto, težki uhani raztegnejo ušesne mečice, raztegnejo luknje v ušesih in jih celo deformirajo. Težke uhane zamenjajmo za lahek in eleganten par uhanov.

Oprijete kavbojke

Ozke oprijete kavbojke oziroma popularne “skinny” jeans stiskajo živce v predelu dimelj in lahko tako povzročajo mravljinčenje, bolečino in celo težave z mehurjem.

Tangice

Če tangice (in ostale spodnjice) niso narejene iz materiala, ki diha (npr. bombaž), se izpostavimo tveganju za glivične okužbe. Naslednjič, ko kupujemo spodnje perilo, bodimo pozorni na material, iz katerega je to narejeno.

PREBERITE ŠE: Modni trendi 2015: Letošnja jesen bo v znaku semiša

Visoke pete

Visoke pete stopala in posledično telo postavijo v nenaravno pozo. Dolgotrajno nošenje pet lahko trajno poškoduje mišice nog in podplatov ter posledično spremeni tudi držo.

Korzeti in oblikovalci telesa

Korzeti in oblikovalci telesa so pretesni za vsakodnevno uporabo. Prihranimo jih za posebne priložnosti, saj tovrstna pretesna oblačila stiskajo živce, lahko poškodujejo notranje organe in vplivajo na težave z mehurjem.

Balmain x H&M Balmain x H&M – Najtežje pričakovano modno sodelovanje leta mode Mode.com – sto let razvoja ženskega spodnjega perila v treh minutah Monokini kopalke, ki so obnorele ženske Kopalke v katerih vse ženske izgledajo privlačne in zapeljive PicMonkey Collage Trend / Ženski čevlji / Jesen 2015: kaj bomo nosile to jesen? ·