shutterstock_397255312
V zraku · buzz buzz

Ljudje si ob vstopu v novo leto zadamo zaobljube, ki pa so ponavadi nekoliko preveč ambiciozne. Zato niti ni presenečenje, da nanje pozabimo že po nekaj tednih.

Cilji se običajno tičejo zdravega življenjskega sloga – izgube teže, športnega udejstvovanja in zdravega prehranjevanja.

Kljub temu, da je za nami že nekaj dni leta 2019, pa je še vedno čas, da svoje novoletne zaobljube zamenjate z novimi. Predstavljamo vam 6 sprememb v vašem življenju, s katerimi boste pomagali izboljšati svet.

1. Kupujte hrano pred iztekom roka uporabe.

V mnogih supermarketih lahko najdemo oddelek z živili, ki jim bo kmalu pretekel rok uporabe. Trgovci takšnim izdelkom ceno znižajo za približno 50 %. Tako želijo kupce vzpodbuditi, da bi pripomogli k zmanjšanju količine zavržene hrane.

2. V dnevu vsaj 5 minut namenite mentalnemu zdravju.

Stres se je v moderni družbi uveljavil kot del vsakdana. Prav zato se moramo še toliko bolj potruditi, da ga izrinemo iz naših življenj. To je mogoče storiti z nekaterimi aplikacijami za mobilne telefone, ki ponujajo sproščujoče zvoke in brezplačno vadbo meditacije. Takšni sta denimo aplikaciji Calm (iOS/Android) in Remente (iOS/Android).

3. Vsako jutro se raztegnite.

Psihologinja Amy Cuddy, ki službuje na Harvardu, je med svojim govorom na konferenci TED poudarila, da lahko kakovost svojega življenja izboljšamo z jutranjim raztezanjem. Na ta način telo namreč vsakodnevno pripravimo na napore, ki sledijo.

4. Najdite nov konjiček.

Namesto, da kupite letno vstopnico za fitnes, ki ga boste po vsej verjetno obiskali le nekajkrat, raje izberite aktivnost, ki jo lahko opravljate na prostem. Če vas športne dejavnosti ne zanimajo preveč, se lahko preizkusite v ribolovu. Aplikacija Fishbrain (iOS/Android) se bo izkazala kot odličen pomočnik pri lovljenju rib.

5. Več pozornosti namenite knjigam.

Knjige so dober vir zabave, hkrati pa tudi pomirjajo. V primeru, da težko najdete čas za branje, vam bo na pomoč priskočila aplikacija Blinkist (iOS/Android). Ta uporabnikom ponuja več kot 2000 neleposlovnih knjig v skrajšani obliki.

6. Zbudite se 30 minut prej.

Ostati pokonci pozno v noč se na prvi pogled ne zdi slaba ideja, a se nam maščuje že naslednje jutro. Prav iz tega razloga vam priporočamo, da se v posteljo odpravite nekoliko prej. Tako boste imeli čas za to, da v miru spijete jutranjo skodelico kave ali čaja.

5 stvari, ki jih nikakor ne smete narediti, ko se vrnete z dopusta. 5 stvari, ki jih nikakor ne smete narediti, ko se vrnete z dopusta ali krajšega oddiha 8 briljantnih žensk, ki spreminjajo naš svet na bolje. 8 briljantnih žensk, ki spreminjajo naš svet na bolje eyes-4077044_1920 Ljudje z zelenimi očmi: zakaj so tako redki in edinstveni? preview-8766610-1200x630-99-1545905486 Bizarne stvari, ki so jih ljudje v preteklosti počeli za lepši videz · · ·