6 razlogov zakaj mislite, da nikoli več ne boste zares ljubili in zakaj se motite.
V zraku · odnosi

Vsake toliko časa se znajdemo v obdobju, ko smo prepričani, da nikoli več ne bomo našli prave ljubezni, ker globoka povezanost z drugim človekom pač ni nekaj, kar bi nam bilo usojeno. Tu si lahko prebereš 6 razlogov, zakaj misliš, da nikoli več ne boš zares ljubila/-a in zakaj se motiš.

Tu najdeš 6 razlogov, zakaj misliš, da nikoli vče ne boš zares ljubil/-a in zakaj se motiš.

Imaš zlomljeno srce.

Ko smo ranjeni in prizadeti, se težko odpremo za povezanost z drugimi. Potrebujemo čas, da si zacelimo rane. V tem obdobju velikokrat prenehamo verjeti v ljubezen, vendar gre le za obdobje, ki slej ali prej mine.

Zveza z napačnim človekom.

Če v zvezi dolgo časa vztrajamo z osebo, s katero se zaradi takšnega ali drugačnega razloga ne počutimo dobro, lahko obupamo nad konceptom resnične ljubezni. Morda pa si zgolj v napačni zvezi?

Mešaš zaljubljenost in ljubezen.

Čeprav vsi ptički žrvgolijo, da zaljubljenost in ljubezen ne pomenita enako, je včasih težko razumeti, kaj se dogaja v naših možganih. Ko zaljubljenost mine, pogosto pride obdobje, ko se nam zveza zazdi nesmiselna, včasih celo mučna.

Si zavrnjen/-a.

Zavrnitev, pa naj bo velika ali majhna, smiselna ali nesmiselna, je boleča izkušnja. Poleg tega, da takrat izgubimo upanje v zvezo, ki si jo želimo, nam lahko zavrnitev poruši tudi samozavest in zaupanje v lastno vrednost. Takrat se spomni, da je zavrnitev pač del življenja, s katerim se srečujemo čisto vsi ljudje.

Si po naravi pesimističen/-a.

Nekateri ljudje so že po naravi bolj optimistični, drugi pa v istih situacijah hitro vidijo nevarnosti in slabe izzide. Morda si prepričan/-a, da nikoli več ne boš zares ljubil/-a zato, ker si po naravi bolj pesimističen/-a?

Imel/-a si slabo izkušnjo.

Včasih imamo nesrečo in naletimo na osebo, ki z nami ravna grdo. Morda te je nekdo prevaral, ti lagal ali pa te celo zlorabil. Takšne izkušnje si poskušamo nekako razložiti in pogosto se zgodi, da naredimo generalizirane in napačne zaključke o drugih ljudeh. Na primer: vsi ljudje so takšni in me bodo na koncu prizadeli. To seveda ni res. Nekateri ljudje so takšni, obstaja pa še cel kup dobrih fantov in deklet, s katerimi lahko zgradiš globok in ljubeč odnos.


image Znanstveno dokazana dejstva o varanju, ki bi jih moral poznati vsak par Skrivnosti, ki jih nikomur ne smeš zaupati, ker lahko brez njih ostaneš Stvari, ki jih nikomur ne smeš zaupati, ker lahko brez njih ostaneš Ne laži sama sebi: znaki, da nisi prebolela bivšega Ne laži sama sebi: znaki, da nisi prebolela bivšega Ko te partner ne privlači več: težave, ki se pojavijo in vodijo do razhoda Ko te partner ne privlači več: težave, ki se pojavijo in vodijo do razhoda · · · ·