2-resize-1456291511
Utrip mesta · destinacija

Veš, katere so sanjske destinacije za dekleta, ki rada potujejo sama? Potovanja v solo izvedbi imajo negativen prizvok, sploh če pri tem mislimo na ženske. Seveda obstajajo destinacije, manj prijazne solo popotnikom, ki jih je treba vzeti v obzir, a mi smo našli tiste, zaradi katerih se izplača obnoviti potni list in čim prej rezervirati let. To so čudovite destinacije, idealne za ženske, ki potujejo same.

Izbrskali smo sanjske destinacije za dekleta, ki rada potujejo sama. Novic in govoric okrog slabih stvari, ki se vam lahko pripetijo, če potujete same, je veliko, a naj vas to ne odvrne od destinacij, ki ponujajo toliko dogajanja, čudovite narave in navdiha, da jih popolnima drugače doživljate, ko potujete same.

6 sanjskih destinacij za dekleta, ki rada potujejo sama:

1. Za zabave željne: Phuket, Tajska

Phuket je znan po zabavah, toda največji tajski otok ima tudi svojo sproščajočo eksotično plat – dih jemajoče plaže, neverjetno dobro hrano s konceptom ulične hrane in bare na plaži, od koder so sončni zahodi še bolj rajski.

2. Za tiste z večjimi denarnimi prihranki: Reykjavik, Islandija

Ena izmed skrb vzbujajočih stvari pri potovanjih je komunikacija z lokalnimi prebivalci. Poleg tega da so Islandci neverjetno lepi, jih tudi velika večina govori tekoče angleško. Za tiste, ki niste nočne sove, Reykjavik ponuja nešteto dnevnih tur čudovitih naravnih znamenitosti. Pravzaprav je edino, kar vas lahko drži nazaj, da še niste rezervirale leta, dejstvo, da je Islandija četrta najdražja država na svetu.

3. Za pustolovke: Nova Zelandija

Raznolika pokrajina z vulkani, plažami in hribi ter velika izbira hostlov je kot nalašč za potovanja z nahrbtnikom solo popotnic. Nova Zelandija je ”backpackerjem” prijazna, saj so avtobusne povezave do pustolovskih destinacij zagotovljene.

PREBERITE ŠE: Instagram: najbolj priljubljene destinacije v letu 2015

4. Za navdušenke nad jogo: Kostarika

Tropski raj ponuja veliko izbiro aktivnosti – skočite lahko na plažo, v džunglo ali pa z avtobusom v San José po urban odmerek mestnega vrveža. Pozdrav soncu bo dobil povsem nov pomen.

5. Za nahraniti dušo: Bali, Indonezija

Ne samo čudoviti templji, joga in neverjetne plaže ter vodni športi na valovih, Bali je ena izmed najbolj poceni destinacij. Poleg vsega je poln mladih popotnikov.

6. Za modne navdušenke: Stockholm, Švedska

Po modni navdih se zagotovo najbolj izplača na švedske ulice. Navdušujejo tudi arhitektura tamkajšnjih ulic pa okusna hrana in dejstvo, da je Švedska na lestvici 5 najsrečnejših držav na svetu. Poleg tega je ena izmed varnejših držav sveta in večina ljudi govori angleško. Solo popotnicam prijazna država? Zagotovo.

The Arcade Hotel The Arcade – hotel za ljubitelje računalniških iger Automat Diner je restavracija brez osebja. Automat Diner: restavracija, kjer strežejo prodajni avtomati Apartma/knjigarna The Open Book Apartma The Open Book: knjigarnar čez dan, gost ponoči Van Goghova spalnica na Airbnb Van Goghova Spalnica v naravni velikosti in z možnostjo najema na Airbnb ·