george-bohunicky-118985-unsplash
Utrip mesta · zdravje & lepota

Saj poznate neprijetno situacijo, ko se svojemu frizerju ponosno pohvalite, kako dobre navade imate, ko gre za negovanje las, njegov odziv pa je naravnost srhljiv. Verjemite, neprijetno vam bo tudi, ko preberete, kako grozno ravnamo ženske z lasmi in kakšne neumnosti počnemo, ki jih frizerji niti v sanjah ne bi.

Vedno sprašujemo frizerje, kaj naj naredimo z lastnimi frizurami. Ste se kdaj vprašali, kaj počno oni s svojimi lasmi. Svoje najbolj grozne navade, ko gre za negovanje las, boste opustili, ko preberete, česa niti v sanjah ne bi profesionalni frizerji počeli svojim lasem.

Maske za lase

Različni tretmaji izsušijo lase, zato se jih je po mnenju strokovnjakov dobro izogibati. Po vsakem pranju las je dobro, da uporabite masko, ki bo poživila vaše lase, saj bodo bolj zdravi in sijoči.

Česanje las

Mnogo žensk preskoči česanje las, kar je po mnenju stilistov za lase zelo slabo, ker se ‘zlomijo’, kar lahko privede do razpok, štrlečih pramenov in učinka slamnatih las.

Toplota na vlažnih laseh

Nikoli ne bi smeli uporabljati vročih orodij (likalnik, kodralnik), če vaši lasje niso 100-odstotno suhi, svetujejo strokovnjaki. Priporočljivo ni niti spati na bombažnem vzglavniku, saj lahko tkanine povzročijo trenje med spanjem, ki lase poškoduje (prelomi). Bolje je, če spite na svili.

Piling lasišča

Na piling lasišča nikoli ne smete pozabiti, še posebej, če zelo pogosto perete lase, svetujejo strokovnjaki.

Lasje pred česanjem

Nikoli naj ne bi česali mokrih las, ne da bi nanje nanesli izdelek, ki jih bo zmehčal. To je zelo pomemben korak, tudi če izdelek zgolj nanesete na konice las.

Preparati za lase

Morda je bolje, da si nekaj časa ne umivate las s šamponom, kot da nanje nanašate sulfate in silikone, pravijo strokovnjaki. Te sestavine so oblikovane tako, da obarvajo vašo barvo las in so pogosto povezane z izgubo las. Naloga šampona mora biti zgolj to, da nežno očisti vaše lase.


shutterstock_1028333365 Prvi slovenski teden kozmetičnih salonov Ex-Girlfriend Bizarne obrvi zvezdnic, ki bi se jim danes smejali shutterstock_710337223 (1) Vrtanje po nosu in uživanje smrkljev naj bi bilo zdravo candice-picard-1057194-unsplash Kako preprečiti kavne madeže na zobeh? · · ·