6 stvari, ki jih niste vedeli o božičnem drevesu v Beli hiši,
V zraku · buzz buzz

Sezona okraševanja domov je pred vrati. V Beli hiši pa so se že lani lotili načrtovanja, kakšna bo letošnja okrasitev. Oktobra letos pa se izbrali božično drevo, na katerem je približno 3500 okraskov. In mnenja o končnem rezultatu so med ljudmi deljena.

Bela hiša je zasijala v rdečih barvah. Prva dama Melania Trump je že pokazala letošnjo okrasitev Bele hiše, ki je med ljudmi požela veliko posmeha. Na spletu so se oblikovale razprave, da njene okrasitve spominjajo na serijo Deklina zgodba.

Izbira rdeče barve se je marsikomu zdela zabavna, a naj bi simbolizirala patriotizem (pogum in srčnost).

Na prvi pogled se zdi, da je okraševanje Bele hiše preprosta naloga, a se za zaprtimi vrati dogajajo stvari, ki jih verjetno niste vedeli. Tu je šest najbolj zanimivih dejstev o božičnem drevesu v Beli hiši, ki jih je v svoji knjigi zapisala cvetličarka Laura Dowling.

1. Prva dama izbere temo okrasitve.

Prva dama izbere temo okrasitve – to tradicijo je začela prva dama Jaqueline Kennedy leta 1961, in sicer je izbrala temo Nutcracker Suite. Laura Dowling je zapisala, da je ta tema bila smiselna in je v celoti predstavljala edinstven ameriški občutek za slog. Jaqueline je s tem pustila kreativni in osebni pečat, doda Dowlingova

2. Načrtovanje traja leto dni, izvedba 5 dni.

Verjeli ali ne, načrt za okraševanje Bele hiše se izdeluje leto dni. Načrtovanje je razdeljeno na tri faze: načrtovanje in razvoj, kreiranje in izvedba ter namestitev. Ko so koncepti predstavljeni prvi dami, ta nato potrdi temo in v petih dneh po dnevu zahvalnosti se začne proces okraševanja. Dowlingova piše, da se najboljše teme vedno usklajujejo s klasično arhitekturo in tradicijo Bele hiše ter  upoštevajo kontekst sedanjega političnega in kulturnega okolja.

3. Prostovoljci so ključnega pomena.

Pri okraševanju Bele hiše sodeluje več kot 100 prostovoljcev, ki prihajajo z vseh koncev države. Proces izbire prostovoljcev je zelo strog in vključuje vztrajno pošiljanje pisem uradnikom Bele hiše.

4. 25 prostovoljcev okrašuje božično drevo.

Drevo v The Blue Room (Modri sobi) ima pogosto svojo tematiko, ki se povezuje s celotno tematiko Bele hiše. Glede na obseg in velikost drevesa so cvetličarji razvili sheme in projektne načrte, s katerimi materiali bodo okrasili drevo (otroška voščila, okraski, ki so prispeli z vseh koncev države, ali okraske umetnikov). Drevo okrašuje ekipa 25 prostovoljcev.

5. Božično drevo izberejo v oktobru.

Vsako leto cvetličar Bele hiše in Združenje ameriških pridelovalcev božičnih dreves najdejo popolno drevo, ki ustreza določenim specifikacijam. Dowlingova piše, da je izbira drevesa poseben ritual in tradicija, ki se vsako leto odvija oktobra. Združenje ameriških pridelovalcev božičnih dreves sponzorira tudi tekmovanje, na katerem posamezni pridelovalci tekmujejo za čast, da njihovo drevo krasi Modro sobo. Delegacija Bele hiše oceni, katera drevesa so popolna za Modro sobo in izbere dodatnih 55 dreves, ki bodo krasila kompleks Bele hiše.

6. Božično drevo je okrašeno s 3500 okraski.

V božični sezoni je več kot 3500 okraskov namenjenih okraševanju drevesa v Beli hiši (skupaj z na tisoče energetsko učinkovitih LED-žarnic). Okraski prikazujejo temo, ki jo je izbrala prva dama, politično stališče, regionalne simbole in predmete iz vseh 50 držav. Dowlingova piše, da že skoraj 40 let en prostovoljec vsako leto prinese tri steklene okraske, ki označuje blaginjo, napredek in srečo.


Ko te privlači pamet, ne videz partnerja: si sapioseksualec? Ko te privlači pamet, ne videz partnerja: si sapioseksualec? 2018-11-27 Želite izvedeti, kaj se bo z vami zgodilo po tem, ko umrete? Znanost ima odgovor pulover Grdi božični puloverji, ki jih nujno potrebuješ za letošnje praznike Popolnoma sporne otroške igrače, ki vam lahko prikličejo nočne more. Popolnoma sporne otroške igrače, zaradi katerih boste imeli nočne more · · · ·