MV5BMjczYzM3N2QtYzMyZC00YzY0LThkZGEtNGQyOTYxNmYwYjQ2XkEyXkFqcGdeQXVyODAzODU1NDQ@._V1_SY1000_CR0,0,1436,1000_AL_
Kulturni izbor · film

Žirija, ki ji je predsedovala igralka Cate Blanchett, je prejšnji vikend na filmskem festivalu v Cannesu podelila prestižne filmske nagrade. Mednarodno žirijo so poleg avstralske igralke sestavljali še Kristen Stewart, Lea Seydoux, Chang Chen, Ava Duverney, Denis Villeneuve, Robert Guediguian, Andrey Zvyaginstev in pevka Khadja Nin. Za najboljši film so razglasili film Shoplifters japonskega režiserja Hirokaze Kore-ede. Katerih filmov s prestižnega filmskega festivala res ne smete spregledati, pa v nadaljevanju.

Tukaj je top 6 filmov s filmskega festivala Cannes 2018.

BlacKkKlansman (2018)

Afroameriški detektiv Ron Stallwort se uspešno infiltrira v lokalni Ku Klux Klan in postane njegov voditelj. Film je dobitnik nagrade Grand Prix.

Birds of Passage (2018)

Film pripoveduje zgodbo tesno povezane avtohtone družine iz ljudstva Wayuu, ki se v sedemdesetih letih prejšnjega stoletja ujame v mednarodno trgovino z drogami.

Climax (2018)

Francoski film se osredotoča na skupino hip-hop plesalcev, ki pomotoma zaužijejo psihedelične droge.

Shoplifters (2018)

Osamu Shibata in njegova žena Nobuyo živita v revščini in se veliki meri zanašata na pokojnino babice. Ko se Osamu s sinom odpravi v trgovino, da bi tam ukradel nekaj hrane, spoznata brezdomko Yuri. Vzameta jo domov, kjer družina ugotovi, da je bilo dekle zlorabljeno. Film je prejel zlato palmo.

The Image Book (2018)

Film režiserja Jean-Luc Godarda je nastajal dve leti v različnih arabskih državah, vključno s Tunizijo, in prikazuje življenje v modernem arabskem svetu. Film je na festivalu v Cannesu prejel posebno zlato palmo.

Whitney (2018)

Britanski dokumentarec o pevki Whitney Houston raziskuje življenje in delo slavne pevke, ki je močno zaznamovala glasbeni prostor.

loving-pablo_1280 Junijski filmski izbor: filmi, ki jih v kinu nikar ne spreglej Pretty Woman 14 filmov, ki imajo v drugih državah absurdne naslove Intolerable-Cruelty Top romantične komedije za tiste, ki jih sovražijo Leonardo-DiCaprio-and-Barack-Obama-in-Before-the-Flood-2016 10 dokumentarcev na Netflixu, ki ti bodo pomagali, da boš živel bolj zdravo · · ·