victoria-priessnitz-i4DDawpS7y8-unsplash
V zraku · buzz buzz

“Življenje je eno veliko platno, na katerega je smiselno nanesti čim več barv. Le tako bo pisano in iskrivo.” – Danny Kaye

Barve igrajo pomembno vlogo pri vašem razpoloženju, saj s svojimi energetskimi valovi vplivajo na čustva, miselnost, obnašanje in počutje. Določeno barvo lahko uporabimo za izboljšanje razpoloženja ali pa za krepitev čustvenega stanja in zdravja.

Tudi podjetja pri svojem trženju uporabljajo barvno psihologijo, saj z barvami vplivajo na potrošnike pri nakupu njihovih izdelkov. Rdeča barva, ki je običajno povezana z ljubeznijo, strastjo in navdušenjem, se tako na primer uporablja za označevanje akcij.

Barvna psihologija se lahko uporablja skoraj za vse, tudi za partnerske odnose. Z barvami lahko začinite vaše spolno življenje, ustvarite prostor za boljše počutje in si s tem ustvarite več veselja, sreče in energije v vašem življenju.

Poglejte si pomen 7 barv, ki jih lahko dodate v vaše življenje.

ZELENA

Zelena barva se uporablja za pospeševanje zdravljenja in pomaga pri predelavi čustev in misli. Je barva, ki pripada srčni čakri. Prinaša ljubezen in zdravje. Pomaga vam zaceliti rane in vas usmeriti v bolj svetlo in obetavno prihodnost. Če v življenje dodate zeleno v obliki rastlin, dekorja ali oblačil, vam lahko ti dodatki pomagajo pri predelavi občutkov, hkrati pa boste bolj mirni.

KREM IN OKER

Ti barvi vam lahko pomagata pri novih začetkih. Sta nevtralni barvi, ki spodbujata bistrost in moč. Če ste s partnerjem šli skozi težke čase, vam lahko ti dve barvi pomagata, da bosta lažje premagala probleme, da se bosta bolje razumela in se premaknila naprej.

ROZA IN BARVA CIKLAME

Ti barvi prinašata naklonjenost in nežnost. Roza je povezana z mnogimi stvarmi, kot so ljubezen, spoštovanje sebe, naklonjenost, prijaznost, harmonija in notranji mir. Dodajanje teh barv v vaše življenje in odnos bo prineslo nežnost in naklonjenost vašemu ljubezenskemu življenju.

VIJOLIČNA

Vijolična prinaša ambicioznost, ustvarjalnost, razkošje in skrivnostnost. Med drugim je tudi poznana kot barva kraljev. V življenje prinaša občutek razkošja, skrivnosti, ustvarjalnosti in ambicije. Če jo dodate v svoje življenje, lahko sprožite ambicioznost in kreativnost, pa tudi več intimnosti, kar vam bo pomagalo, da se boste s partnerjem še bolj povezali.

MODRA

Navdihuje mirnost, poštenost in vedrino. Predstavlja odprtost, poštenost in komunikacijo. Pomaga graditi intimnost s pomočjo zaupanja in zvestobe. Če v življenje dodate modro barvo, boste lahko govorili svojo resnico in izboljšali svoje komunikacijske veščine s partnerjem, kar bo omogočilo močan in zdrav odnos.

RDEČA

Rdeča v vas prebudi divjo in bolj strastno stran življenja. Je barva, ki spodbuja ljubezen, strast, navdušenje in želje. Prinaša tudi vitalnost in samozavest. Če teh stvari v vašem odnosu primanjkuje, potem razmislite o dodajanju več rdečih stvari v svoje življenje in v svojo spalnico!

RUMENA

Je barva sreče, jasnosti, optimizma in časti. Je barva, ki prinaša občutek sreče in lahkotnosti. Prav tako spodbuja varnost. Dodajanje rumenih cvetov v vaš dom ali garderobo, bo v vaše življenje vneslo občutek ponosa in optimizma.

Barve so pomembne, ker spreminjajo vaša čustvena in duševna stanja. Uporaba barvne psihologije v vsakdanjem življenju lahko resnično pomaga tako vašim odnosom, kot tudi duševnemu in čustvenemu zdravju.


shutterstock_1211334679 Francoski znanstveniki so morda rešili svet: ustvarili encim, ki razgradi plastiko! PIA12348_large NASA at Home: NASA ponuja virtualne oglede vesolja, čudovite videoposnetke, podcaste, e-knjige in še več shutterstock_1020325189 Velikonočna miza: več kot 30 idej, kako okrasiti mizo za veliko noč! alireza-dolati-owFmHMC4QAI-unsplash1 To so posebni ljudje: občutljivi ljudje vidijo najprej dušo drugega človeka in po njej ocenjujejo ljudi ·