Manshausen-island-resort-where-to-see-the-northern-lights-1650-1
Utrip mesta · destinacija

Severni sij ali aurora borealis je nekaj najlepšega, kar lahko vidimo v naravi. In danes vam predstavljamo 7 čarobnih destinacij, kjer ga lahko opazujete.

Ko se severni sij pojavi na nebu, se velikokrat sliši pok, velik svetlobni lok, ki se nenehno giblje, pa osvetljuje noč.
Ta čudoviti naravni pojav je najpogosteje mogoče videti na severnem in južnem polu in na najsevernejših delih Evrope (Norveška, Švedska, Islandija), pa v Kanadi, na Aljaski in Grenlandiji.

Raziskovalci so dognali, da se severni sij ali aurora borealis v večini primerov pojavlja kot zrcalna slika, sij pa je lahko statičen (njegova oblika ostaja enaka) ali dinamičen (njegova oblika se spreminja). Območja, kjer zrak ni onesnažen, so sicer najboljši kraji za opazovanje tega pojava. To so po navadi območja na severu, kjer živijo manjše skupnosti. Danes vam predstavljamo 7 čudovitih destinacij, kjer lahko opazujete severni sij v vsem svojem sijaju.

Galerija – 7 čarobnih destinacij, kjer lahko opazujete severni sij

Kakslauttanen Arctic Resort, FinskaOdpri galerijo

yuriy-garnaev-395878 Države, v katerih boste živeli najbolje shutterstock_116504368 Neverjetna zgodovina gondole ali kako so Benetke dobile svoj simbol shutterstock_358706258 (1) 10 najboljših alternativnih mest za novoletni oddih 2017 Naturasort: počitniške hiške v objemu narave Naturasort: počitniške hiške v objemu narave · · · ·