Knjige, ki pretehtajo MBA naziv.
Kulturni izbor · knjige

Pustimo ob strani vprašanje ali je MBA neizogiben za uspešen razvoj kariere, kot to menijo številni sodobni menedžerji. Tam zunaj je na stotine izobraževalnih programov, ki so se zaredili po številnih univerzah, a po dobro prakso ni treba hoditi v predavalnice in odštevati velikih zneskov. Dovolj je, če zaidete v knjigarno ali na Amazon in si omislite eno od naslednjih knjig, ki so “vredne več” kot MBA naziv.

Zadnja leta teža MBA nazivu vztrajno pada, kar gre verjetno na račun dejstva, da akademski svet ne more držati hitrega tempa sprememb v poslovnem svetu. Zato ima tudi relativno malo podjetnikov MBA naziv, a gotovo je večina uspešnih prebrala in v obzir vzela nasvete naslednjih sedmih knjižnih klasik, ki so vredne več kot MBA titula.

PREBERITE ŠE: 8 najboljših knjig izpod prstov uspešnežev s katerimi se boste naučili ”upravljali” svet

As a Man Thinketh (James Allen)

Kaj nas knjiga uči: Da je naše življenje to, kar smo iz njega naredimo sami in da je edina pot do uspeha, če si najprej uspešen v glavi. ”Zmagovalna” miselnost je namreč temeljni kamen uspešne kariere in posla.
Nakup: Amazon

Rich Dad Poor Dad (Robert T. Kiyosaki)

Kaj nas knjiga uči: Poleg osnov osebnih financ (brez tega uspeha ni) knjiga razlaga zakaj je lasten posel najbolj zanesljiv način za dosego blagostanja. Sproti pokoplje zmotno prepričanje, da delovno mesto s stalno plačo prinaša finančno sigurnost in nas nauči kako razmišljati kot podjetnik.
Nakup: Amazon

Who Moved My Cheese? (Spencer Johnson)

Kaj nas knjiga uči: Nešteto knjig se je že razpisalo o inovacijah in kako se mora vsak posameznik in vsako podjetje prilagoditi tempu sprememb. Nobena knjiga pa o tem ni pisala tako jedrnato in živahno, kot prav ta.
Nakup: Amazon

The Elements of Style (William Strunk Jr. in E.B. White)

Kaj nas knjiga uči: Zdaj, ko so e-pošta, tekstanje in družbena omrežja steber poslovne komunikacije, je sposobnost, da pišemo jasno, pomembna bolj kot kdaj koli prej. Po koncu te knjige boste boljši pisec kot ste bili in boljši tudi kot vsi vaši sodelavci.
Nakup: Amazon

The One Minute Manager (Kenneth Blanchard in Spencer Johnson)

Kaj nas knjiga uči: Verjetno je ni knjige, ki bi imela boljšo in bolj enostavno razlago kaj pomeni biti dober menedžer. Vsebuje več poslovne modrosti in kako jo uporabiti v praksi kot ducat knjižnic polnih akademskih študij skupaj. Obvezno branje za vse (bodoče) šefe.
Nakup: Amazon

How to Lie With Statistics (Darrell Huff)

Kaj nas knjiga uči: Statistika in številke so strup, če niso interpretirane pravilno in pravično. Seznani vas z vsemi triki, ki jih ljudje uporabljajo, da manipulirajo z resnico in s tem pustijo boljši, a lažen vtis. Ena tistih knjig, ki vam bo odprla oči.
Nakup: Amazon

The Greatest Salesman in the World (Og Mandino)

Kaj nas knjiga uči: Če ne znate prodati svojih idej, svojega izdelka ali svoje storitve, v poslu nikoli ne boste uspešni. Lahko preberete na ducate knjig o prodaji, a na koncu dneva se vsi zatečejo k resnicam v tej knjigi, ki gotovo sodi med top 10 knjig o prodaji vseh časov. Pozor! Zaradi nje ne boste samo bolj uspešni v poslu, ampak tudi v življenju nasploh.
Nakup: Amazon

Kim Kardashian West: Selfish Selfiji Kim Kardashian West zbrani v fotografski knjigi “Selfish” Najboljše knjige za podjetnike s strani uspešnih poslovnežev. 8 najboljših knjig izpod prstov uspešnežev s katerimi se boste naučili ”upravljali” svet V Indoneziji lahko posurfamo val poln smeti Ganljive fotografije, ki prikazujejo uničujoče učinke prenaseljenosti Kazalo za knjige Kreativna knjižna kazala za knjige