khoman-room-634635-unsplash
Utrip mesta · zdravje & lepota

Britje nog je lahko nadloga za ženske – nekatere imajo težave z rdečimi pikami, ki nastanejo po britju, druge tožijo zaradi vraščanja dlak, tretje pa se soočajo s povsem drugačnimi zagatami. V resnici pa je to opravilo preprosto, če sledite tem 7 korakom.

7 korakov do gladkih nog:

1. Brijte se na koncu kopanja

Najboljši čas za britje je po prhanju, saj se odprejo pore na koži in zmehčajo lasni mešički.

2. Piling pred in po britju

Piling pred britjem bo odstranil mrtvo kožo z vaših nog – čim manj nepravilnosti bo na koži, bolj prijetno bo britje. Ko opravite z britjem, pa piling ponovite, saj boste tako odstranili odmrlo kožo, ki je morda ostala na nogah.

3. Uporabljajte moško britvico

Verjetno veste, kako je z britvicami za ženske, pa kljub temu je vredno ponovno omeniti. Britvice za moške niso samo cenejše, ampak so narejene posebej za obraz, tako da so rezila nežnejša.

4. Uporabljajte balzam

Mnoge ženske pri britju uporabljajo milo ali kreme za britje, a ti sredstvi naj ne bi zagotovili najboljšega britja. Bolje bo, da uporabite balzam za lase, saj je boljši kot milo, ker ostane dlje časa na nogah v primerjavi z milom, ki se zelo hitro spere, zato so možnosti, da se urežete, večje.

5. Smer britja

Brijte se v nasprotni smeri, kot rastejo dlake, saj boste na tak način z britvico zajeli največ dlak. Ko zaključite s to smerjo britja, pa lahko brijete dlake tudi v isti smeri, kot te rastejo – tako boste zagotovili, da na nogah ne bo sledi dlak, ki ste jih preskočili oziroma jih nehote niste obrili.

6. Ne brijte nog v enem gibu

Z britjem v enem gibu ne boste dosegli mehkih nog, temveč vam bodo majhni in natančni gibi dali rezultate, ki jih iščete. Britje v enem gibu bo ‘zamašilo’ britvico, kar pomeni, da boste preskočili veliko dlak.

7. Vlaženje

Vlaženje je ključno, saj je treba kožo navlažiti približno minuto po prhanju in sušenju, če želite, da učinkuje. Nanesite ‘debel’ sloj losjona, masla za telo ali kokosovega olja, ki ga mnoge ženske priporočajo.

Neprestano gledanje v telefon naj bi staralo našo kožo. Neprestano gledanje v telefon naj bi staralo našo kožo marvin-meyer-672580-unsplash Miti o sončenju, ki ne držijo Hrana, s katero boste zmanjšali napihnjenost. Hrana, s katero boste zmanjšali napihnjenost 7 kritičnih točk, na katere vedno pozabimo nanesti sončno kremo (po mnenju dermatologov) 7 kritičnih točk, na katere vedno pozabimo nanesti kremo za sončenje (po mnenju dermatologov) · · · · ·