foto-1
Utrip mesta · moda · ženska moda

O modi obstaja nešteto informacij – kaj se nosi, kako se nosi, kakšni so trendi in kakšne so “it” barve. Ni skrivnost, da smo očarani nad psihologijo za modnimi obsesijami in podpiramo tezo, da bi ženske tudi pri modi in stilu včasih morale prisluhniti znanosti. Da bo lažje, so tukaj modni kosi, ki vas bodo znanstveno dokazano v trenutku naredili bolj privlačne – vsi so izbrani na podlagi študij in raziskav legitimnih raziskovalnih skupin.

Visoke pete

Glede na ugotovitve študije, objavljene v Archives of Sexual Behaviour, je bila višina pet ne le neposredno sorazmerno povezana s privlačnostjo ženske, temveč je bilo tudi ugotovljeno, da so se moški okoli takih žensk vedli lepše, hkrati pa so do njih pristopili bolj spontano.

Mala črna obleka

Črna barva je bila že velikokrat potrjena kot barva, ki je povezana s seksapilom, samozavestjo in inteligenco.

Gola ramena

Ste mislile, da so prsi in zadnjica edina dela telesa, za katera je moškim mar? Pomislite še enkrat. Raziskovalci na Universtiy of New South Wales so ugotovili, da moške izmerno privlačijo tudi ženska ramena in roke.

PREBERITE ŠE: Najbolj modna ženska sončna očala 2016

Nekaj rdečega

Barva strasti, ljubezni in romance je najljubša moška barva za ženske, pa tudi ženske same se v večini zavedajo njenega učinka. Pri Journal of Personality and Social Psychology so tako uradno potrdili to, kar smo sicer že vedeli.

Oprijete silhuete

Medtem ko so dolge okončine še vedno zelo visoko na seznamu indikatorjev privlačnosti, ne gre zanikati privlačnosti, ki ga ima postava v obliki peščene ure. Študija, objavljena v Archives of Sexual Behavior, kaže, da ženske z večjimi prsi in boki hitreje ujamejo moško oko in njihov pogled tudi dlje obdržijo. Če se torej lahko pohvalite s takšnimi oblinami, jih nikar ne skrivajte.

Šminka

Tudi na najslabši dan je tukaj vedno šminka. Raziskava, ki so opravili na francoski univerzi, kaže, da so natakarice, ki so nosile rdečo šminko, dobile višje napitnine. Podobne rezultate je prinesla raziskava, ki so jo opravili na Boston University. Ženske, ki so namreč zmerno uporabljale ličila, so bile sprejete kot bolj privlačne, kompetentne in zaupanja vredne.

Sončna očala

Čeprav tega modnega dodatka na podpira nobena raziskava, ženske vemo, da bodo dobra sončna očala odlično zaokrožila naš celoten videz in skrila utrujene oči. Da ne omenjamo, da bodo dodala pridih skrivnostnosti in intrigantnosti, kar bo zagotovo obračalo glave.

PicMonkey Collagemodiana Na poletne razprodaje po trenutno modne in tudi večne kose PicMonkey Collage Najbolj modna ženska sončna očala 2016 Beat the Heat: H&M kolekcija za poletje 2016 H&M želi, da premagate poletno vročino s kolekcijo Beat the Heat V trendu so barve lubenice Ženske frizure 2016: barve lubenice so nov trend barvanja las ·