Utrip mesta · zdravje & lepota

Ko zbolimo, se čas ustavi, ure se zdijo kot tedni, tedni kot meseci. Pozabimo lahko na rekreacijo in druženje s prijatelji, saj smo obsojeni na mučen počitek v postelji. Februar je vsekakor čas, ko moramo biti še posebej previdni, da se nas ne loti kaj hujšega. Če nas kljub vsej previdnosti ujameta gripa ali prehlad, imamo nekaj predlogov, ki nepridiprava pomagajo zatreti že v kali.

Kako se torej znebiti prvih znakov prehlada in gripe?

1. Spimo skoraj sede.

Med spanjem se podprimo s čimveč blazinami, kar bo odprlo naše dihalne poti, omogočilo boljše dihanje in olajšalo spanec.

2. Privoščimo si vročo kopel.

Para bo vsekakor pripomogla k odpravljanju prvih znakov prehlada in gripe, saj naj bi bil vroč in vlažen zrak za nekatere viruse celo toksičen.

3. Pijmo veliko vode.

Zadostna hidracija je ključna za naše optimalno počutje. V kolikor nam voda ne diši, bodo k boljšemu počutju pripomogli tudi ingverjev čaj, limonada in bistra juha.

4. Naspimo se.

Spanje je ključnega pomena za naše zdravje. Študije dokazujejo, da ljudje, ki spijo manj kot sedem ur na dan, zbolijo veliko prej kot isti, ki si privoščijo vsaj osem ur sanjanja na noč.

5. Posezimo po vitaminu C.

Privoščimo si čimveč citrusov, ananasa, zelja in brokolija.

6. Grgrajmo slano vodo.

Če nas boli grlo, grgrajmo slano vodo, ki bo naravno ublažila bolečino. Sol bo zmanjšala vnetje in uničila bakterije ter viruse. Pol žličke soli in velik kozarec tople vode bosta primerna kombinacija.

7. Jejmo hrano, ki izboljša našo imunsko odpornost.

Jogurt, česen, zelena listnata zelenjava, citrusi, ovsena kaša, losos in oreščki bodo vsekakor pripomogli k našemu boljšemu počutju.

Kolekcija Rdeca cesnja_IMAGE 01 Nagradna igra: 3x Eau Intense Cerisier Rouge – Rdeča češnja bob Nonšalanten bob je najbolj trendi pričeska ta hip klaudija Kolekcija izdelkov za nego las Claudie Schiffer Untitled-1 Vedno modni naravni make up · · ·