shutterstock_1164570247
Utrip mesta · destinacija

Sanjate o lepem vremenu, okusni lokalni kuhinji, predvsem pa odlični novoletni zabavi? Lonely Planet je imenoval 7 najboljših krajev na svetu, kjer bi naj pričakali leto 2020. Tukaj so oddaljene destinacije in evropska mesta, ki na bodo navdih za naslednji pobeg …

7 najbolj neverjetnih krajev, kjer lahko preživite silvestrovo:

Matera, Italija

Matera se nahaja v oddaljeni podeželski regiji Basilicata. Ob novem letu gosti to mesto, ki spada na seznam Unescove svetovne dediščine, številne festivale in praznovanja na prostem. Raziščemo lahko labirinte ozkih ulic in poiščemo Presepe Narrante Di Matera, žive jaslice, ki se raztezajo na 5 kilometrih in vključujejo kar 150 igralcev.

New Orleans, ZDA

New Orleans slovi po svoji edinstvenosti. Silvestrovanje poteka na trgu Jackson Square, na vsakoletni zabavi pa nas čakajo živa glasba in spektakularen pogled na polnočni padec heraldične lilije. Katedrala St. Louis, eden od najboljših primerov francoske arhitekture v ZDA, je navdušujoča kulisa za enkraten ognjemet nad reko Misisipi.

Las Palmas, Gran Canaria, Kanarski otoki

Na Gran Canarii je v tem letnem času povprečna temperatura mlačnih 19 stopinj Celzija. In med tem, ko drugje po otoku prevladujejo ogromni resorti, se v tem španskem mestu večinoma zadržujejo domačini, zlasti na silvestrovo, ko se klubi in bari napolnijo z zabave željnimi lokalnimi prebivalci.

PREBERITE ŠE: Zagreb znova najboljša božična destinacija v Evropi

Nassau, Bahami

Skoraj vsako mesto ali kraj na Karibih pripravi novoletno zabavo, a Nassau to počne s posebnim dodatkom. Junkanoo je največji in najvpadljivejši festival na Bahamih, in čeprav smo mu lahko priča večkrat na leto, se v vsem svojem razkošju pokaže ravno na silvestrovo. V zgodnjih jutranjih urah se tako plesalci v dovršenih kostumih odpravijo na ulice in paradirajo po centru Nassaua.

Sydney, Avstralija

V Sydneyju vsako leto poskrbijo za ekstravagantno predstavo, za katero izkoristijo najboljšo možno točko – zaliv Port Jackson. Prihod novega leta pozdravi izbruh pirotehničnih sredstev iz nič manj kot sedmih tovornih čolnov, da ne omenjamo ognjemeta z mostu v zalivu Port Jackson.

Hangdžov, Kitajska

Če želite nekoliko bolj umirjen začetek leta 2020, potem morate obiskati idilično mesto Hangdžov. Zjutraj se lahko sprehodite po idilični naravi in opazujete meglico nad vodo, nato pa se lahko povzpnete na hrib, kjer lahko obiščete tempelj Jongfu. Popoldne si lahko privoščite čaj v čajnici, dan pa končate z obrokom v luksuznem hotelu Shangri-La, ki stoji na obali jezera.

Melbourne, Avstralija

Če je Sydney zlati otrok za silvestrovo, je Melbourne njegov ognjeni brat. Povzpnite se na katerega izmed barov na terasi in si za spektakularen ognjemet zagotovite sedež v prvi vrsti.


Blejska ljubezenska zgodba Blejska ljubezenska zgodba – nova romantična atrakcija na Bledu Najbolj odročni kraji na svetu Top 7: Najbolj osamljeni in odmaknjeni kraji na svetu Najbolj markantni stadioni na svetu Najveličastnejši stadioni na svetu Hotel Excelsior Gallia v Milanu: The Katara Suite The Katara Suite je najboljši hotelski apartma na svetu · · · · ·