7 aplikacij, ki vam bodo olajšale življenje.
V zraku · tehnologija · aplikacije - app

Mobilne aplikacije, te majhni koščki programske opreme, so postali nepogrešljivi del življenja, ki lahko priskočijo ”na pomoč” domala v vsakem trenutku. Ko potrebujemo sprostitev, ko želimo komunicirati, ko smo se izgubili,… Z njimi so postali številni vsakdanji opravki precej enostavnejši. Toda, če ste kdaj obiskali Google Play ali App Store, potem veste, da se aplikacije tam gnetejo kot sardele. Zato smo vam se na lov podali mi in izbrskali sedem najboljših, zaradi katerih bo vaše življenje lažje.

Mobilne aplikacije so izjemna pridobitev, a niso vse dobre. V mnoštvu aplikacij, ki so preplavile spletni trgovini Google Play in App Store je res težko ločiti pleve od zrnja. In ker vemo, kako dragocen je vaš čas, smo šli v izvidnico namesto vas in se vrnili z najboljšimi med tistimi, ki vam bodo olajšale življenje.

PREBERITE ŠE: Nepogrešljive mobilne aplikacije za potovanja & pametne popotnike

1. Citymapper

Z aplikacijo Citymapper se boste lažje sukali po največjih mestih v ZDA in Evropi. Aplikacija pridobi podatke o javnem prevozu in vas zalaga z zemljevidi in navigacijo. Deluje tudi brez povezave, kar pomeni, da lahko do podatkov in vodiča dostopate tudi, ko ne ujamete signala. Poveže se tudi z mobilno aplikacijo Uber.
Za: iOS in Android

2. Flipboard

Če ste odvisnik od novic ali preprosto želite preleteti naslove, je pravi naslov aplikacija Flipboard, ki na podlagi novičarskih virov in družbenih omrežij (Facebook, Twitter, LinkedIn) sestavi tematsko oziroma po vaših željah ukrojeno revijo (glede na temo, ki jo določite). Spletne vire namreč spremeni v virtualno čtivo.
Za: iOSAndroid in Windows Phone

3. Flush toilet finder

Ko vas prime, vas prime. Takrat vskoči aplikacija Flush toilet finder, ki je mapirala preko 100 tisoč javni stranišč po svetu, vključno z informacijami kot so prilagojenost invalidom, zahteve in ocene uporabnikov.
Za: iOS in Android

4. Google Now

Aplikacija Google Now je idealen način iskanja ko ste na poti, saj omogoča, da operirate z glasom. Glasovno iskanje vklopite z magičnimi besedami ”OK, Google”, aplikacija pa služi tudi kot osebni asistent Google Now karticam, ki prikazujejo opomnike in druge informacije, ki jih potrebujete čez dan.
Za: iOS in Android

5. Sunrise

Aplikacijo Sunrise krasi izjemen dizajn, enostavna uporaba in kopica uporabnih orodij, zmožna pa je tudi uvoza Googlovega in Exchange koledarja, Facebook dogodkov, koledarja z iClouda in povezave z LinkedInom. Dogodke oplemeniti z vremenskimi podatki in Google Zemljevidi, s Facebook in LinkedInom pa se poveže, da imenom na koledarju podeli obraze.
Za: iOS in Android

6. Venmo

Venmo je najlažji način plačevanja oziroma prenosa denarja med prijatelji. Poleg tega lahko aplikacijo koristite tudi kot prošnjo za plačilo, denar, ki ga prejmete preko aplikacije pa sila enostavno prenesete na vaš bančni račun.
Za: iOS in Android

7. Waze

Če preživite veliko časa v avtu je aplikacija Waze nuja. Je namreč ”od voznika za voznike”. Gre za to, da ti sporočajo prometne informacije, npr. stanje na cestah in stvari kot so radarji in kontrole. Tako preprečuje frustracije v zastojih saj vas avtomatično preusmeri tako, da vas kar najhitreje pripelje do želene destinacije. Prikazuje še bencinske črpalke in aktualne cene bencina, pa tudi ostale storitve v bližini.
Za: iOS in Android

Facebook Riff aplikacija. Riff – Facebook aplikacija za skupinske video posnetke inklet_iso Inklet – aplikacija, ki spremeni sledilno ploščico novega MacBooka v tablico Fotografije v aplikaciji Layout nimajo obrob, tako da se lahko igrate po mili volji. Instagram: nova aplikacija Layout za ljubitelje kolažev Screen-Shot-2015-02-26-at-10.17.20 Whiplr: “kinky” aplikacija, ki poveže ljudi s fetiši · ·