c9430381b91bc4350653aafe4911784339d7bfab
Kulturni izbor · film

Nogometna sezona je že v polnem razmahu in s tem tednom se začne tudi Liga prvakov. Toda mi smo se ozrli k drugačnim zvezdam, kot so Cristiano Ronaldo, Messi, Neymar in ostali, ter pripravili nekaj filmskih priporočil, ki se navezujejo na nogomet.

Prekleti United (The Damned United, 2009)

Vsi poznate kontroverznega Joseja Mourinha. Toda še pred njim je javnost razburjal Brian Clough, ki je na začetku svoje kariere doživel pravi polom pri Leeds Unitedu. Film se osredotoča na ta njegov manj slavni del kariere.

Shaolin Soccer (Siu Lam juk kau, 2001)

Slavni kitajski akcijski film, kjer spremljamo nogometno ekipo šaolinov, ki pri športu uporabljajo svoje kung-fu spretnosti.

A Shot at Glory (2000)

Klasična zgodba o Davidu in Goljatu, kjer kot nogometni trener blesti Robert Duvall, ki je poveljnik manj znane škotske ekipe, ki preseneti v pokalnem tekmovanju.

The Two Escobars (2010)

Dokumentarec, ki se osredotoča na Kolumbijo, kjer je kraljeval prekupčevalec droge Pablo Escobar. Velika nogometna zvezda pa je bil Andres Escobar, ki je na svetovnem prvenstvu leta 1994 storil gromozansko napako, zaradi česar so ga tudi umorili.

Beg v zmago (Victory, 1981)

Nogometni film s Sylvestrom Stallonom v glavni vlogi. Prav to je tudi razlog, da Sly kot vratar zadane odločilno enajstmetrovko.

Green Street Hooligans (2005)

Huligani zagotovo niso del nogometa in vanj ne spadajo, toda še vedno se jih najbolj asociira prav s tem športom. Tu je zgodba o ameriškem študentu, ki se med bivanjem v Angliji pridruži zloglasnim navijačem West Ham Uniteda.

Gol (Goal!, 2005)

Film, ki se na nek način še najbolj približa nogometu. V njem namreč vidimo vse tedanje zvezdnike od Zidana pa vse do Ronalda, tistega pr(a)vega.


britannia_1 Britannia: je to serija, ki bo nadomestila Igro prestolov? PREBUJANJA_Katarina in Jurij1 Filmski napovednik: Prebujanja (2017) the-hitmans-bodyguard-ryan-reynolds-samuel-l-jackson Ste ujeli Slovenca v najnovejši hollywoodski komediji? cover-filmi-september-kino Top 8 filmov, ki v kinematografe prihajajo septembra 2017!