shutterstock_621014657
Utrip mesta · destinacija

Potovanje z otrokom je lahko čudovito, vendar obstaja kar nekaj pustolovskih potovanj, za katera je bolje, da si jih privoščite, preden si ustvarite družino. In tukaj je 7 odličnih idej.

Tukaj je 7 idej za potovanja, ki si jih privoščite, preden imate otroke.

Islandija

Seveda se na Islandiji najde kar nekaj stvari, ki jih lahko počnete svojimi otroki, a ko pride do večjih adrenalinskih pustolovščin, je bolje, da se tja odpravite brez otrok. Pojdite se potapljat v razpoko Silfra, ki je zarezana med severnoameriško in evrazijsko ploščo, pojdite na vulkan Thrihnukagigur ali pa raziskujete ledene jame. Po končanih pustolovščinah se sprostite v geotermalnih bazenih in savnah.

Pariz

Pariz je mesto luči, ljubezni in romance, zato je idealen kraj, ki ga lahko obiščete brez otrok. Sprehodite se po pariških ulicah z roko v roki in se ustavite v francoskih pekarnah ter sirarnah, kjer lahko kupite stvari za piknik v Jardin des Tuileries ali pod Eifflovim stolpom. Izkoristite priložnost za ure nakupovanja v Marais ali pa za pohajkovanje po Musee D’Orsay, po Centre Georges Pompidou ali Louvru. Privoščite si aperitiv na Montparnassu in digestiv na levem bregu Sene.

Route 66

Dobrodošli na skoraj 4000-kilometrskem roadtripu po ameriškem podeželju in zgodovini. Prevozite t. i. Main Street of America od Los Angelesa do Velikega kanjona in reke Colorado, naravnost v srce Rust Belta. Lahko se odločite za neprekinjeno vožnjo od Kalifornije do Chicaga ali pa se ustavljate ob znamenitostih in v obcestnih lokalih. Uživajte v potovanju in meditativnem zvoku odprte ceste brez vprašanj: “Smo že tam?”, ki bi lahko prekinila idilo.

Monte Carlo

Izživite svoje bondovske sanje in potujte v glamurozni svet Monte Carla. Elegantno okrožje znotraj državice Monako je eden najsvetlejših draguljev francoske riviere. Poiščite svojega notranjega agenta 007 v kakšni od igralnic, poglejte si menjavo straže ob knežji palači, izberite si modni kos v Pavilions Monte Carlo ali pa uprizorite znano sceno med Grace Kelly in Cary Grantom iz filma Ujeti tatu (To Catch A Thief, 1955) in najemite kabriolet za vožnjo po obalni cesti Grand Corniche.

Tokio

Obstaja kar nekaj stvari, ki bi otroke v Tokiu preprosto navdušili (Hello Kitty World!), a mesto je polno aktivnosti, ki so namenjene predvsem odraslim. Zgodaj zjutraj se lahko odpravite na ribji trg Tsukiji ali na ogled svetišča. Privoščite si sake nekje v mestu in obvezno preverite Tokyo Whisky Library. Križarite po reki Kanda. Preizkusite se v japonski kuhinji ali pa obiščite raj za kawaii, Kawaii Monster Café.

Dubaj

Dragulj Združenih arabskih emiratov je resno poslovno središče, ki v ‘prostih’ urah postane igrišče za odrasle. Obiščite katerega od bazenov v ultraluksuznih hotelih, smučajte v nakupovalnem središču ali pa se potapljajte v enem izmed vodnih parkov. V Dubaju ne manjka arabskih tržnic, kjer lahko kupite spominke v obliki zlata ali tekstilnih izdelkov in začimb, pa tudi velikih nakupovalnih centrov, kot sta na primer Mall of the Emirates in Dubai Mall, ki ima naziv največjega nakupovalnega centra na svetu. Na kosilo se odpravite v kakšno izmed najboljših restavracij na svetu, oglejte si največji akvarij na svetu in podvodni živalski vrt, odpravite na puščavski safari ali pa se preprosto odpočijte na kateri od zlatih plaž Jumeriah Beach Parka.

Železniška proga Oslo-Bergen

Da bi lahko resnično cenili čudo vožnje z vlakom, potrebujete ljubezen do zatopljenega gledanja skozi okno in občudovanja kulise. Skočite na Bergensbanen ali Bergen Line, da izkusite eno najlepših potovanj z vlakom, ki traja 7 ur. Potovanje se začne v Oslu, na poti pa vas čaka skoraj 500 kilometrov ledenikov, fjordov, obširnih dolin in z ledom prekritih gora.

fotke Na tem otoku se lahko fotografirate s prijaznimi kratkorepimi grmičarskimi kenguruji 29403895_183760295597124_5596511187492667392_n 12 neklišejskih all-inclusive resortov, ki vas bodo očarali ZRE_Schwendi_01_Titelbild Zero Real Estate: hotel brez sten in stropa pod švicarskim nebom Noč na Velikem kitajskem zidu: tekmovanje, ki te lahko odpelje v luksuzne sobane pod kitajskim nebom Noč na Kitajskem zidu: luksuzne sobane pod kitajskim nebom · · · ·