Skrivnosti znamenitih umetnin
V zraku · buzz buzz

Ste vedeli, da so v desnem očesu Mona Lize skrite začetnice avtorja te najslavnejše slike v zgodovini likovne umetnosti, Leonarda da Vincija, ali da slika Primavera (Pomlad) Sandra Botticellija vključuje 500 vrst rastlin? Spoznajte še druge skrivnosti znamenitih umetnin.

Številni umetniki so v svoje umetnine radi zavili kakšno skrivnost ali skrivno sporočilo. Če pogledate pobliže Picassovo sliko Stari kitarist, boste opazili, da jo je narisal na platno, na katerem je prej že bila narisana druga slika. V tistem obdobju (t. i. modro obdobje) je bil brez prebite pare, zato je porabil, kar je imel na razpolago.

PREBERITE ŠE: André Quirinus Zurbriggen: iz kamnom z vzorci črk ustvaril abecedo in font

V zanimivem posnetku se lahko podučite še o preostalih skrivnostih, ki jih skrivajo znamenita umetniška dela.

Razkrivamo 7 skrivnosti znamenitih umetnin:

Polet z wingsuit obleko nad vulkanom Panoramski polet z wingsuit obleko nad delujočim vulkanom Pričakovanja vs. realnost turističnih destinacij Pričakovanja vs. realnost: zakaj ne smete slepo zaupati turističnim katalogom Skejtanje po hrvaškem spomeniku Skejtanje Slovencev po jugoslovanskem spomeniku na Hrvaškem Cara Delevingne v kampanji  I'm Not A Trophy Lepotica in zver: Cara Delevingne odvrgla krpice za dober namen ·