shutterstock_1242987703
Utrip mesta · zdravje & lepota

Raziskave kažejo, da golih spi manj kot polovico ljudi v zahodnem svetu, vsi ostali pa se držijo varnega zavetja pižam ali pa vsaj spodnjega perila. Kaj je bolj zdravo, ostaja predmet burnih debat. Za vas smo zbrali seznam 7 stvari, ki jih morate vedeti, če spite goli. Preberete si jih lahko v spodnjem članku.

Kaj bi morali vedeti, če radi spite goli?

Spali boste globlje.

Znanstveniki iz amsterdamske univerze so odkrili, da je naš spanec globlji, ko so temperature nekoliko nižje. In če spite goli, vam bo zagotovo nekoliko hladneje.

Lahko vam pomaga pri izgubi teže.

Spanje brez oblek samo po sebi še ne vodi v sanjsko postavo. Vendar pa pomeni takšno spanje tudi spanje v hladnejšem okolju, ki dokazano pospeši metabolizem in posredno pomaga pri izgubi kilograma ali dva.

Dobro je za vašo kožo.

Naša koža je cele dneve pokrita z oblačili. Če spimo goli, ki končno priložnost, da nekoliko zadiha. To tudi ohranjuje naše celice bolj prožne in jih varuje pred znaki staranja.

Pomaga ohranjati vaše lase.

Če spite goli in s tem v nižjih temperaturah, obstaja manjša verjetnost, da se boste potili. Pot pa vpliva na večjo lomljivost las.

Blagodejno vpliva na vaše reproduktivne organe.

Tako za moške kot za ženske velja, da ko spijo goli, to blagodejno vpliva na njihove reproduktivne organe. To pa seveda velja samo takrat, ko je poskrbljeno za higieno posteljnine.

Zvišalo vam bo samozavest.

Če boste spali golo, vam bo to pomagalo, da se boste v lastni koži počutili bolj doma. S tem pa boste pridobili tudi na samozavesti, kar bo nadaljnje blagodejno vplivalo na preostale vidike vašega vsakdana.

Podžgalo bo posteljne užitke.

Glede na raziskavo doživljajo tisti, ki spijo goli, v svojem zakonu več romantike in poročajo o večjem zadovoljstvu.


beauty-bombshell-seductions-2018-romee-eau-de-parfum-victoria-secret-hi-res Najzapeljivejši ženski parfumi, s katerimi boste dobile številne komplimente 3 znanstveno dokazani dietni triki: to je najboljša hrana za izgubo maščobe 3 znanstveno dokazani triki: to je najboljša hrana za izgubo maščobe shutterstock_691889026 6 nasvetov za krepitev imunskega sistema otrok Mikro triki strokovnjakov, s katerimi boste hujšali Mikro triki strokovnjakov, s katerimi boste dosegli optimalno težo ·