toa-heftiba-84798
V zraku · odnosi

Frontman slavne skupine The Doors Jim Morrison je nekoč izjavil: “Kdorkoli nadzoruje medije, nadzoruje naš um.” In vedno znova se izkaže, da je imel prav – še posebej na področju odnosov. Medijski prikazi ljubezni imajo nekaj skupnega. Naj gre za neizpolnjeno, prepovedano ali pa izjemno strastno ljubezen, vedno je odnos začinjen s konkretno žlico drame. Vendar pa bi v resničnem življenju bili dramatični ljubezenski odnosi precej izčrpavajoči in nekoliko manj romantični. Namesto da svoj odnos primerjate z odnosom Jona Snowa in Daenerys Targaryen, si preberite seznam 9 znakov, da ste v odličnem odnosu.

9 znakov, da ste v odličnem odnosu:

V odnosu se počutite varne.

Varnost je nasprotje drame in napetosti. Čeprav ima varen odnos tudi dolgočasne dneve, pa je to edini pravi način, da z nekom dosežete dobro stopnjo povezanosti in zaupanja.

S partnerjem nista noč in dan v stiku.

Del odraslega in zrelega odnosa je, da sta s partnerjem sposobna nekaj časa preživeti narazen. Navsezadnje nihče ni popolnoma kompatibilen, hkrati pa morata skrbeti za tiste vidike osebnosti, ki si jih drug z drugim ne delita.

Partnerja ne želite spremeniti.

Tukaj se marsikateremu paru zaplete. Ko mine obdobje medenih mesecev in rožnata očala zaljubljenosti začnejo dobivati svojo naravno barvo, vidimo tudi tiste partnerjeve lastnosti, ki nam niso všeč. Takrat ga želimo spremeniti, kar pa po navadi vodi v katastrofo. Če se s partnerjem sprejemata, je to znak, da sta v zrelem odnosu.

Pogovor o prihodnosti vas ne prestraši.

V plitkih odnosih je pogovor o prihodnosti močno okrnjen. V resnem in zdravem odnosu pa sta zmožna načrtovati dolgoročno skupno prihodnost.

Tudi ko se ne strinjata, se spoštujeta.

Nestrinjanje je del življenja. Ni pa nujno, da različni pogledi na problem vodijo v velik prepir. V zrelem odnosu lahko spoštujeta drugačnost, ne da bi vaju ovirala.

Izkazovanje ljubezni je pomembnejše od velikih besed.

Fraza “Ljubim te!” v dobrem odnosu postane veliko bolj tiha ter se izraža skozi dejanja, ki so tista, ki zares štejejo.

Izpadi ljubosumja so redki

V zrelem odnosu je ljubosumje passé. Partnerja v odličnem odnosu en drugemu zaupata ter vesta, da skoki čez plot ne pridejo v poštev.

Čustveno in fizično sta zelo povezana.

Tu ne gre zgolj za vprašanje seksa. V dobrem odnosu partnerja vzpostavita vez, prek katere drug drugega razumeta bolje, kot bi si to kdo lahko mislil.

PREBERITE ŠE: Kaj tvoje astrološko znamenje pove o tvojih posteljnih aktivnostih?


Comment-Tuer-Son-Boss-2-Photo-02 10 stvari, ki zastrupljajo naša življenja shutterstock_436827064 30+ osnovnih vprašanj, ki jih morate postaviti partnerju pred resnim razmerjem Trouble-Shooting-Your-Bad-First-Impression-Man-Repeller-Carousel Psihologija prvega vtisa – po čem najprej presojamo ljudi? Vaš astrološki znak pove veliko o tem, kakšni ste v postelji Vaš astrološki znak pove veliko o tem, kakšni ste v postelji ·