130913103032-drazen-petrovic-fist-pump-091313.1280x720
Kulturni izbor · film

Biografije so vsakoletni spremljevalec filmske ponudbe, toda kljub temu je res zanimivo, da še vedno nismo videli igranih filmov o nekaterih pomembnih osebnostih. Te tedne sicer snemajo film o Freddieju Mercuryju, legendarnemu pevcu skupine Queen, prav tako pa bo velika platna ugledal film o J. R. R. Tolkienu, avtorju knjig Gospodar prstanov. Ozrli smo se še k nekaterim osebnostim, ki bi lahko bile kot material za zanimiv film.

7 znanih osebnosti, ki bi si zaslužile svoje filme:

Nikola Tesla

Genij srbskega rodu je bil že del filmov, saj ga je v Skrivnostni sledi (The Prestige, 2006) igral David Bowie. O njegovi biografiji se šušlja že nekaj let, toda kaj konkretnega še ni bilo postorjenega.

Dražen Petrović

Hrvaški košarkar velja za enega od najboljših Evropejcev, ki so igrali ta šport. Žal je umrl v prometni nesreči, ko je bil star le 28 let. Njegova zgodba ne bi bila zanimiva le zaradi košarke, ampak tudi zaradi političnih razmer, ki so vladale na Balkanu na začetku devetdesetih.

Orson Welles

Orson Welles je igralec in režiser, ki je še rosno mlad posnel Državljana Kana (Citizen Kane, 1941), enega od najboljših filmov vseh časov. Pozneje je imel velike težave z alkoholom in telesno težo ter tako velja za težavnega genija, ki bi morda lahko dosegel še veliko več.

David Bowie

Glasbenik, igralec in umetnik je resda umrl šele lani, toda njegova zanimiva osebnost bi bila ravno pravšnja za zanimiv film. Verjamemo, da se bo v prihodnosti to tudi zgodilo, do takrat pa lahko še vedno občudujemo njegovo glasbo in pojavo v mnogih filmih.

Marie Curie

Slavna znanstvenica, ki je edina ženska dobitnica dveh Nobelovih nagrad. Odkritje radioaktivnih elementov jo je žal pripeljalo tudi do smrti, saj je umrla zaradi izpostavljana radioaktivnosti.

Ayrton Senna

O brazilskem dirkaču formule 1 je bil že posnet odličen dokumentarec Senna (2010), toda verjamemo, da bi si zaslužil pozornost tudi v igranem filmu. Da so filmi o formuli 1 in njihovih dirkačih lahko zanimivi, je dokazala tudi Dirka življenja (Rush, 2013).

Donald Trump

Kontroverzni ameriški predsednik se je še pred svojim mandatom pojavljal v filmih, saj ga lahko za trenutek ujamemo v komedijah Sam doma (Home Alone, 1990) in Zoolander (2001). Prav gotovo bodo tisti bolj politični režiserji posneli film o njem in kaj lahko se zgodi, da bo to prav Oliver Stone, saj se je lotil že treh različnih ameriških predsednikov.


All-The-Money-in-the-World-Film Filmski napovednik: All the Money in the World (2017) g-pte69-2017-0191 Nagrade emmy 2017: zmagovalci 69. podelitve televizijskih oskarjev KINGSMAN: THE GOLDEN CIRCLE Nagradna igra: podarjamo vstopnice za Men’s Night v Cineplexxu red_sparrow__official_trailer_20th_century_fox-h_2017_0 Filmski napovednik: Rdeči vrabec (2018) · · ·