shutterstock_1081626065
Utrip mesta · destinacija

Skupaj s prazniki nam bo december prinesel tudi vedno hujši mraz in vedno krajše dneve. Ko je to pospremljeno s kupom sveže zapadlega snega, je božič lahko prav čaroben, vendar pa nam globalno segrevanje vsako leto nekoliko zmanjša upanje, da so beli čarobni božiči sploh še možni. Zakaj ne bi potem med prazniki enostavno pobegnili kam daleč stran? Tu lahko najdeš seznam 8 destinacij za tiste, ki želijo božič preživeti na toplem.

To je top 8 destinacij za tiste, ki želijo božič preživeti na toplem.

Sydney, Avstralija

Na južni polobli imajo trenutno poletje. Če že ne bomo imeli belega božiča (slabo kaže, da bi sneg kaj kmalu zapadel), pa lahko božič praznujem vsaj na toplem.

Los Angeles, ZDA

Uživaj v Disneylandu in Universal Studiosu, med vikendom pa si privošči ležerno sončenje na plaži. Da o odličnih restavracijah, ki v Los Angelesu kar cvetijo, sploh ne govorimo.

Cartagena, Kolumbija

V Cartageni so skoraj obsedeni s praznovanjem božiča. Celotno mesto je oblečeno v lučke, ljudje pa se popolnoma predajo božičnemu duhu. Poleg kolonialne arhitekture in UNESCOvega središča mesta, je Cartagena znana tudi po odličnih kotičkih za potapljanje.

Myrtle Beach, Južna Karolina

Myrtle Beach je tudi decembra dovolj topla destinacija, da si lahko tam dodobra pogrejemo premražene kosti. Na božični večer ste lahko v čudovitem Brookgreen Gardens priča noči tisočerih sveč, ko prižgejo več kot 4500 sveč.

Cape Town, Južnoafriška republika

Cape Town ima vse, kar si zahtevni turist poželi – od plaž do gor, od kulturnih znamenitosti do odlične kulinarične scene.

Madeira, Portugalska

Če vam čas in finance ne dopuščata skoka v bolj oddaljene kraje, lahko med prazniki pobegnete na sredo Atlantskega ocena. Tam se skriva čudoviti otok Madeira, ki se ponoša s hribovito naravo, nenavadnimi drevesi, cvetočimi avokadi ter odlično morsko hrano.

Maui, Havaji

Na Mauiju božič praznujejo v družbi Božička, ki se od enega do druge kraja vozi s kanujem. Na božično jutro se lahko odpravite na ogled kitov.

Malta

Čeprav decembra na Malti ni ravno vroče, pa so temperature občutno višje, kot pri nas. Odkrivajte evropsko baročno in neoklasicistično arhitekturo, popoldne pa se odpravite na kolesarski izlet. Najbolj pogumni boste morda celo skočili v morje.


shutterstock_367651742 Lonely Planet: 10 svetovnih regij, ki bodo v 2019 vredne vaše pozornosti shutterstock_378539728 Lonely Planet: 10 mest, ki jih moramo obiskati v 2019 shutterstock_1009544851 Lonely Planet: 10 destinacij za vse, ki potujete na “budgetu” (med njimi tudi Slovenija) shutterstock_472250488 Lonely Planet: 10 držav, kamor moramo potovati v 2019 · · · · ·