cover-kozarcivode
Utrip mesta · zdravje & lepota

Eden od nasvetov, ki ga slišimo skoraj vsak dan, je, koliko vode naj bi dnevno spili. Vsaj 2 litra na dan, pravijo. Pa je res?

Potreba po dnevni hidraciji se razlikuje od človeka do človeka. Odvisna je od človekovega zdravstvenega stanja, velikosti, količine potenja itd. Dejstvo je tudi, da vodo uživamo praktično z vso pripravljeno hrano, drugimi pijačami, sadjem in zelenjavo in tako količino zaužite vode zelo težko izmerimo. Strokovnjaki ocenjuje, da s hrano ‘popijemo’ tudi 20 % vode, ki je sicer zaužijemo v dnevu. Ali je torej res treba šteti kozarce oz. steklenice vode?

Ni. Ravnajte se raje po odzivih telesa, poslušajte ga. Pijte, ko telo pravi, da je čas. Če imate suha usta ali če je urin temnejše barve, takrat pa si natočite kozarec ali dva. Tako boste z urnika prečrtali tudi eno nalogo več, ki vas morda po nepotrebnem preganja. Imate dovolj ostalih, kajne?

shutterstock_615445586 Moderni odnosi – zakaj so tako neodporni in krhki? 1cover-tatoo 15+ neverjetnih tatujev, ki brazgotine spreminjajo v umetniška dela bleu-de-chanel-ad-lg Top 8: najboljši moški parfumi za poletje 2017 najboljši parfumi za poletje 2017 Top 8: najboljši ženski parfumi za poletje 2017 ·