shutterstock_1186695619
Utrip mesta · moda

Ko gre za nakupovanje oblačil, ljudje počnemo resnično prave neumnosti. Še posebej tiste osebe, ki se jim pogosto zgodi, da je impulziven nakup edina rešitev, ki bo pomirila njihovo potrebo po novih kosih. Ko se dozovejo pameti, pa vedno znova ugotovijo, da so ‘nasankali’, ker so se njihove hlače razbarvale, šivi na majici že pokajo, čez krilo pa lahko vidimo njihovo zadnjico.

Srečnežem, ki vedno znova prinesejo domov kose oblačil, ki so ceneni, verjetno ni lahko. Kljub temu da se ljudje ne bi smeli čustveno vezati za materialne stvari, kot so oblačila, imamo vsi neprijeten občutek, ko oblačilo, ki ga imamo radi, moramo vreči stran. Da bi se temu izognili, smo poiskali nekatere nasvete, kako lahko preverite, ali so oblačila, ki jih kupujete, dobro narejena ali so cenena.

1. Če želite oceniti, kakšna je kakovost izdelka, ga postavite v isto višino, kot je luč. Debelejši, kot je material, bolj kakovosten je kos.

2. V pest primite tkanino oblačila – če se oblačilo zelo počasi vrne v prvotno obliko, je zelo nekakovostno. Dobro narejeni kosi oblačil takoj dobijo svojo prvotno obliko.

3. Kakovost lahko preverite tudi tako, da raztegnete oblačilo. Nežno raztegnite tkanino, nato jo spustite. Ali je tkanina ohranila svojo obliko?

4. Izogibajte se zadrgam, ki so narejene tako, da jih tkanina zakriva in se manj vidijo. Takšne zadrge se rade zataknejo v tkanino.

5. Če pogledate gumbe, lahko hitro ugotovite, kako je narejen določen kos oblačila. Gumbnice morajo biti lepo narejene, da gumbi gredo skoznje z lahkoto. Preverite tudi, ali so gumbi dobro pripeti.

6. Oblačila z boljšo kakovostjo imajo več šivov na centimeter, kar pomeni, da je manjša verjetnost, da boste zagledali luknjo na oblačilu. Na mestu, kjer so šivi, nežno raztegnite tkanino na obeh koncih in preverite, kako so narejeni šivi.

7. Če kupujete oblačilo z vzorcem, lahko preprosto ugotovite, ali je kakovost dobra. Če ste kos, ki ima na sebi vodoraven vzorec oziroma črte, preverite, ali se črte povsod ujemajo. Če se ne ukemajo, to pomeni, da je kos oblačila sestavljen in posameznih kosov oblačil.

8. Pri nakupovanju ima pomembno vlogo tudi vrsta materiala. Naravne tkanine, kot so svila, bombaž in volna, so boljše kot sintetika, ki je narejena iz ‘plastike’.

Nohtom z vzorcem želvovine boš težko rekla ne! Nohtom z vzorcem želvovine boš težko rekla ne! pulover Grdi božični puloverji, ki jih nujno potrebuješ za letošnje praznike il_fullxfull.1294284180_3php Nogavice brez prstov: da boš lahko japonke nosil tudi pozimi Ste že poskusile kodrati lase s plastenko? Najbolj vroč trend tega leta je kodranje las s plastenko · · ·