daiga-ellaby--7qWUSiKPz8-unsplash
V zraku · odnosi

Pregovor pravi, da je edini način, da imaš prijatelja ta, da si drugi osebi prijatelj – ko doživiš teh 8 neprecenljivih trenutkov s prijateljico, ti bo jasno, zakaj sta si tako blizu.

Najboljše prijateljice včasih jemljemo kot samoumevne osebe v našem življenju – navsedanje jih pesmi, literatura in druge vrste umetnosti opevajo manj pogosto kot prince na belem konju (čeprav so, roko na srce, pogosto dragocenejše). Ker jih želimo zopet postaviti na zaslužen piedestal, ti predstavljamo …

… 8 neprecenljivih trenutkov s prijateljico, ki pojasnjujejo, zakaj sta si tako blizu:

Velikokrat vesta, o čem druga razmišlja.

Velikokrat se le pogledata in takoj vesta, o čem druga razmišlja – sposobni sta razbrati najmanjše nianse v telesni drži in obraznih izrazih.

Povesta si vse skrivnosti.

Ko ti nekdo reče “ne povej nikomur”, s tem seveda ne misli tudi najboljše prijateljice, kajne? Njej poveš vse. :P

Razvili sta skrivni jezik.

Čeprav morda nimata razvitega celotnega sistema jezika, pa v svojo govorico vpletata posebni kod, ki ga razumeta le vidve. Začelo se je verjetno z vzdevki, nadaljevalo z različnimi poimenovanji za vajine simpatije in se nato razširilo še na druge pomembne domene vajinega življenja.

Imata interne šale.

Interne šale so pomembno lepilo v vsakem odnosu – dajo vama občutek, da vesta skrivnost, ki je drugim ljudem prikrita. Poleg tega pa se lahko dodobra nasmejita tudi, ko vama dnevi niso tako naklonjeni.

Radi sta skupaj tudi v tišini.

Delati vsak svoje stvari, pa vseeno preživljati čas skupaj in uživati v tihi prisotnosti drugega, je verjetno najbolj intimni del tesnega prijateljstva.

Dolgourni pogovori se zdijo čisto kratki.

Pogovarjata se lahko celo popoldne in sta prepričani, da je minilo komaj nekaj minut.

Spita druga pri drugi.

Čeprav se vidita ali slišita skoraj vsak dan, so večeri, ko prespita druga pri drugi, nekaj posebnega.

Takoj vama je jasno, kdja je druga lačna.

Majhne namige lakote lahko pri prijateljici opaziš z znanstveno natančnostjo, še preden ona sama ve, da ji bo kmalu začelo kruliti v želodcu. :)

shutterstock_794323702 2 veliki napaki, ki ti vselej preprečujeta pravo srečo v ljubezni! crystal-shaw-cjkhmLCDc_8-unsplash Bodite močnejši od bolečine: 16 življenjskih lekcij, ki nas jih nauči zlomljeno srce Grozovita navada, zaradi katere partnerji najpogosteje varajo Grozna navada, zaradi katere partnerji najpogosteje varajo 5 pomembnih življenjskih lekcij, ki ste se jih naučili od svoje sestre 5 pomembnih življenjskih lekcij, ki ste se jih naučili od svoje sestre