8 ovir, ki jih postaviš predse v svojih 20-ih.
V zraku · buzz buzz

Včasih sami sebi postavljamo ovire in se poskušamo sabotirati. Glede na to, da je življenje samo po sebi dovolj komplicirano, je to zares nepotrebno. Res pa je, da se samosabotaže velikokrat niti ne zavedamo. Tu si lahko prebereš seznam ovir, ki jih postaviš predse v svojih 20. Kakšni se boš tako morda lahko lažje izognil.

To je 8 ovir, ki jih postaviš predse v svojih 20.

Spanje pozno v dopoldne

Občasno vsi potrebujemo malo več spanja. Med študentskim obdobjem pa se hitro zgodi, da vsak dan potegnemo lepotni spanec do 10., 11. ali celo 12. ure. To nam vzame veliko ur, ko bi lahko bili produktivni.

Pretirano upoštevanje lepotnih smernic

Nekatere značilnosti občutljivega obdobja adolescence se potegnejo še v 20 leta. Takrat se veliko ljudi še zelo obremenjuje s svojim videzom, oblačili, podobo, ki jo imajo na družbenih omrežjih, telesom … Pretiravanje z upoštevanjem lepotnih smernic vodi le v konstantno nezadovoljstvo.

Preobremenjenost

V življenju so obdobja, ki od nas terjajo vso našo energijo. Vendar ne dovoli, da celotno tvoje življenje postane to obdobje. Kariera je pomembna, pa vseeno se je pomembno včasih ustaviti in si vzeti čas za majhne užitke.

Prelaganje stvari na jutri

Kar lahko narediš danes, preloži na jutriti je. Ti je znan ta »rek«? Na žalost pa teh »jutri« nihče nima v neomejeni zalogi. Si želiš odpotovati v Indijo? Začeti svoj posel? Se preseliti od staršev? Postavi si dejansko časovnico, če ti finance in čas to dopuščajo. Sicer se zna zgoditi, da veliko svojih planov ali sanj ne boš izpolnil.

Preveč se primerjaš z drugimi

Potrošništvo zahteva neprestano socialno primerjavo in nezadovoljstvo nad samim sabo – le tako nam uspe prodati številne izdelke. Vendar pa nas to dela tudi zelo nesrečne.

Obsedenost s telefonom in računalnikom

Seveda, telefoni in preostala tehnologija so pač neizogiben in tudi koristen del našega življenja. Tu in tam pa se je pametno malo omejiti v uporabi, sicer celo življenje le še gledamo v zaslone.

Oklepanje strupenih ljudi

Ljudje, ki so do tebe strupeni, ti povzročajo cel kup težav. Nikar se jih ne oklepaj.

Nestrpnost do sebe

Nihče ni postal najboljša različica samega sebe čez noč. Kariera, osebnostna rast, dobri odnosi, vrednote, socialna mreža – vse to potrebuje veliko časa in energijskega vložka. Zato se izogni nestrpnosti do sebe. Tudi Rima niso zgradili v enem dnevu.


adidas-card-trick-deck-48013 Razkritih 9 najveličastnejših čarovniških trikov Življenje je le eno: nevarne stvari, ki jih počneš v avtu, a tega ne veš Življenje je le eno: nevarne stvari, ki jih počneš v avtu, a tega ne veš I Dont Know How She Does It Ženske in moški smo enako slabi pri večopravilnosti oz. “multitaskingu” shutterstock_517327357 1. oktober je svetovni dan kave, obeležite ga s slogom · · ·